Ha a bojler biztonsági szelep csöpög

Bojler túlnyomás szelep és biztonsági szelep csöpögés

Ha a bojler biztonsági szelep folyamatosan csöpög, akkor valamit tennünk kell a probléma orvoslásának érdekében. A háztartásban számos, ehhez hasonló, kisebb-nagyobb gond ütheti fel a fejét. Az elsődleges szempont a javíttatást tekintve, hogy hosszú távra tervezzünk, azaz a probléma kijavítása mindenképp minőségi módon történjen meg . Alapvetően minden esetben szakember segítségét érdemes keresnünk, hiszen egy látszólag egyszerűbb hibajelenséget is visszavezethetünk összetettebb, komolyabb okokra, melyeket mi képtelenek vagyunk analizálni, szakszerűen ellátni.

Bővebben: Ha a bojler biztonsági szelep csöpög

Villanybojler, vagy gáz vízmelegítő?

Villanybojlert, vagy gáz vízmelegítőt válasszunk?

A fenti kérdés sokszor jut el hozzánk, főleg azoktól, akik kicsit tanácstalanok a meleg víz előállításának mikéntjét illetően. Vannak helyzetek, amikor a kérdés az adottságok miatt már el is dőlt. Ahova be van vezetve a gáz, ott nyilván a gáz vízmelegítőre fog esni a választás, logikusan. Ám minden más esetben egyértelműen a villanybojler az optimális válasz. Miért is? Egyrészt a bojler nem igényel sem kéményt, sem egyéb energia feltételt (pl. gáz), kizárólag elektromos áramot, ami vélhetően mindenki otthonában adva van.

Bővebben: Villanybojler, vagy gáz vízmelegítő?

Csöpög a bojler alja?

Miért csöpög a bojler alja?

Ha azzal szembesülünk, hogy csöpög a bojlerünk alja, bizony az első, automatikus reakciónk a pánik. Vajon mi lehet a baj, mennyire súlyos a gond, miként orvosolható a probléma? Mielőtt teljesen eluralkodna rajtunk a félelem érdemes közelebbről megvizsgálnunk a jelenséget. Amennyiben láthatóan rozsdás víz folyik a villanybojlerből úgy, a készülék áramtalanítását követően helyezzünk alá egy lavórt, ugyanis a rozsdának van egy olyan, roppantul bosszantó tulajdonsága, hogy elszínezi a felületet, amivel érintkezik például ebben az esetben a fürdőkád eshet áldozatául az „antik” külsőnek.

Bővebben: Csöpög a bojler alja?

Hajdú bojler hőfokszabályzó beállítása

Hajdú ZEK hőfokszabályzó beállítás

A villanybojlerek is evolúción mennek keresztül, még ha ez furcsán is hangzik, így első olvasatra. A Hajdú bojler hőfokszabályzó beállítása is mind könnyebb, egyszerűbb feladat, ahogy haladunk előre az időben. A hazai cég, amellett, hogy megbízható márkát alkotott a Hajdú személyében, ügyel arra is, hogy innovatív fejlesztéseivel mind korszerűbb, job tulajdonságokkal bíró bojlereket alkosson. Miben várhatunk előrelépést, akkor, amikor a vízmelegítés már majdnem minden érája ki let találva?

Bővebben: Hajdú bojler hőfokszabályzó beállítása

Miért a Hajdú Z 120 EK?

Hajdú Z 120 EK villanybojler

A piacon megannyi villanybojler típus elérhető, a régebbi fajtáktól kezdve, egészen az újabb berendezésekig. Vajon miért épp a Hajdú Z120EK a lehető legjobb választás? Talán érdemes onnan megközelítenünk a kérdést, hogy melyek azok a tulajdonságok, melyek jók, ha alkotják beszereltetni kívánt bojlerünket. A megbízhatóság az első helyen szerepel, ez természetes. A biztonság, s ebbe bele tartozik saját, családunk, s közvetlen környezetünk testi épsége is, mindenképpen prioritást élvez. Egy rosszul bekötött, vagy épp kifogásolható minőségű bojler megannyi problémát, súlyos esetben kárt is tud okozni, így jó, ha ettől tartózkodunk.

Bővebben: Miért a Hajdú Z 120 EK?