Gyakori kérdések

Gyakori kérdések bojler javítással és - vásárlással kapcsolatban

Összegyűjtöttük azokat a gyakori kérdéseket, amelyek a bojler vásárlásával, illetve javításával kapcsolatban felmerülnek a felhasználókban. A kisebb kellemetlenségeket akár magunk is orvosolhatjuk; mások esetében viszont ajánlott azonnal kihívni egy szakembert.

Bővebben: Gyakori kérdések

Biztos olcsó az olcsó bojler?

Biztos olcsóbb lesz az olcsó villanybojler?

A bojlerek folyamatos működése nagyon fontos, még azokban az esetekben is, ha csak 1-2 ember használja. Mivel a meleg vízre folyamatosan szükség van egy háztartásban, így mindig olyan készüléket kell vásárolnunk, amely eztaz igényünket hosszú távon biztosítja. Érdemes tehát ismert gyártótól vásárolnunk, hiszen ezekben az esetekben biztosan kapunk jó néhány hónap garanciát, valamint olyan lehetőség is van, hogy szakszervizbe vigyük a készüléket, amennyiben meghibásodik.

Bővebben: Biztos olcsó az olcsó bojler?

Alkatrész csere

Gyakori alkatrészcserék a bojlerben

Ha a bojlerünk nem vagy nagyon lassan melegíti fel a vizet, vagy erősen zúg működés közben, lehetséges, hogy valamelyik alkatrész meghibásodott, és a cseréjére van szükség. Szükség lehet például a fűtőszál vagy az anódrúd cseréjére. Utóbbi a zománc- vagy más bevonattal ellátott bojlerek egyik alkatrésze. Mivel a bevonat szigeteli az acélt, nem lép fel rozsdásodás, amely tönkretehetné a tartály anyagát, és az akár ki is lyukadhatna. Azonban, ahol

Bővebben: Alkatrész csere

Vízkőtelenítés VI.- kerületben

Bojler vízkőtlenítése Budapesten, Terézvárosban

Ha elektromos készülékeinket ugyanúgy használjuk, mint korábban, mégis azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a villanyszámlánk, nem árt tudnunk, hogy mindezért a villanybojler is felelős lehet. Ha a bojler többet fogyaszt, mint eddig, pedig nem használtuk többet, lehetséges, hogy vízköves a belseje. Ebben az esetben nem érdemes halogatni a probléma elhárítását, hiszen ha nem teszünk ellene semmit, csak rosszabbodik a helyzet, és a

Bővebben: Vízkőtelenítés VI.- kerületben

Melegvíz hőfoka

A melegvízzel terjedő fertőzések megelőzése

A költséghatékonyság érdekében nem szívesen melegítjük a használati meleg vizet egy bizonyos hőfokon túl a villanybojlerrel – így azonban fertőzésveszélynek tehetjük ki magunkat. A vízben élő baktérium, a legionella ugyanis langyos vízben igen gyorsan szaporodik, így a fertőzött víz fogyasztása magas kockázatot jelenthet az egészségünkre. A baktérium okozta legionellosis nevű betegség tünetei hasonlóak az influenzáéihoz; súlyos esetben akár halállal is végződhet. A kórokozó a felső légutakon keresztül jut be a tüdőbe a pára állapotban jelenlévő víz segítségével.

Bővebben: Melegvíz hőfoka