Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

5 literes 10 literes vízmelegítő

  • Cikkek


Mai napig népszerűek Budapest konyháiban a kis helyigényű Hajdu 5 és 10 literes vízmelegítők használata. Nagy előnyük a nagyobb társaikkal szemben, hogy csak annyi meleg vizet tárolnak és melegítenek, amennyi elég lehet egy mosdó vagy mosogató ellátására. A kis vízmennyiségnek köszönhetően gyorsan felfűtik az 5 - 10 litert.

Előnyei közé sorolható, hogy használatukkal csökkenthetjük a vízszámlánkat is, mivel a lehető legközelebb helyezkedik el a csapoló egység a tároló tartályhoz, így nem kell percekig folyatnunk a vizet, hogy a melegvíz megjelenjen.

Ez a jelenség biztosan ismerős azoknak akiknek a fürdőszobában helyezkedik el a vízmelegítő és a távolabb eső konyhában mosogatni szeretnének, több liter víz is elfolyhat mire oda ér a melegvíz. Praktikus lehet még wc-k ben lévő kézmosók melegvíz ellátására is. Használatakor nincs szükség cirkulációs vízvezeték kiépítésére

 

Hajdu kisbojler FT 10 vizmelegitoSzabadkifolyású 5 és 10 literes bojlerek bekötése

A konyhai kis helyigényű Hajdú 5 – 10 literes szabadkifolyású vízmelegítők különböző típusai között megtalálható felső elhelyezésű ás alsó elhelyezésű is. A felső elhelyezésű kivitelnél a kis bojler és a csaptelepe a mosogató felet csatlakozik a vízvezetékhez.

Az alsó elhelyezésű vízmelegítő esetében viszont a mosogató szekrényben a mosogató tálca alatt helyezkedik el a tartály. A szabad kifolyású azt jelenti, hogy a kis bojler műanyag víz tartálya, nem alkalmas arra hogy nyomás alá kerüljön.

Ezért csak a bojlerhez járó csapteleppel használható, ami csak akkor engedi a vizet a tartályba, ha kinyitjuk a melegvíz oldali szelepet, így a beáramló víz szabadon, nyomás növekedés nélkül halad át a tartályon.

Használat után a melegítés következtében megnövő vízmennyiség is ki tud csöpögni a speciális csaptelepen keresztül a mosogató tálcába, védve a kis bojler tartályát a repedéstől. Tehát ezeknél a speciális bojler csaptelepeknél természetes, sőt elengedhetetlen, ha elzárás után csöpögnek egy ideig.

FIGYELEM! a szabadkifolyású kisbojlerek esetében tilos hagyományos csaptelepet használni

A kis űrtartalmú Hajdú vízmelegítők gyári vezetékkel és dugvillával vannak ellátva ezért elektromos bekötésük egyszerű, csak be kell dugni a megfelelő és szabványos 220 voltos földelt aljzatba

A felső elhelyezésű 5 literes kisbojler típus jelzése Hajdu FT 5

A felső elhelyezésű 10 literes kisbojler típus jelzése Hajdu FT 10

Az alsó elhelyezésű 5 literes kisbojler típus jelzése Hajdu FTA 5

Az alsó elhelyezésű 10 literes kisbojler típus jelzése Hajdu FTA 10

 

 Zárt rendszerű 10 literes vízmelegítő felszerelése bekötése


A konyhai kis bojlerek típusai között megtalálható a zárt rendszerű 10 literes kivitel. Amely annyiban különbözik a szabad kifolyású társától, hogy a vízmelegítő tartálya műanyag helyett acélból készül és zománcos védelemmel van ellátva.

A zárt rendszerű 10 literes kisbojler legnagyobb előnye hogy tetszés és dizájn szerint választhatunk hozzá a lakásunkhoz és berendezéshez illő csaptelepet.

Nem szükséges speciális bojler csapot használnunk így nagyobb szabadsággal választhatunk számunkra tetsző konyhai vagy mosdó csaptelepet. Viszont a túlnyomás ellen itt is védekezni kell, hiába acél a tartály, a megnövekedett víznyomást ennél a típusnál is ki kell engedni a bojlerből.

Ezt a feladatot látja el a bojler biztonsági szelep, aminek túlfolyó csonkján keresztül távozik a felesleges víz. A túlfolyó csöpögő vizet célszerű csatornahálózatba kötni.

A felső elhelyezésű 10 literes zárt rendszerű kis bojler típus jelzése Hajdu ZF 10

Az alsó elhelyezésű 10 literes zárt rendszerű kis bojler típus jelzése Hajdu ZA 10

Hajdu kisbojler FTA 10 vizmelegito Budapest5 literes 10 literes villanybojler cseréje Budapest

Családi vállalkozásunk Budapest egész területén kedvező áron vállalja Hajdu típusú konyhai kisbojlerek cseréjét bekötését nagy tapasztalattal. Hívjon bátran akár most ha csöpög, nem fűt, vagy kilyukadt 5 literes vagy 10 literes villanybojlere.

Mi nagy tapasztalattal és szakértelemmel végezzük Hajdu bojlerek felszerelését a hét minden napján, legyen az alsó vagy felső elhelyezésű, nyított vagy zárt rendszerű, vállaljuk a házhoz szállítást, a bojlerekre több éves gyári garancia jár.

Aki ismer a hazai gyártású Hajdu villanybojlert tudja, hogy minősége miatt, és rendszeres szakszerű karbantartás mellet év tizedekig szolgálhatja a Budapesti lakások melegvíz ellátását.

 

 

Konyhai kisbojler felszerelés Budapest 
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú 5 literes és 10 literes bojler cseréje Budapest 

Hajdu konyhai elektromos vizmelegito 5 10 literes csere

 

 

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.