Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu bojler alkatrész javítása cseréje Budapest

Bojler alkatrész és javítás

Bojler alkatrészek javítása és cseréje


A villanybojlerek használata még ma is a legelterjedtebb megoldásnak tekinthető a meleg víz előállításában; ezek a berendezések általában nem igényelnek komolyabb karbantartást, de figyelni kell a rendszeres vízkőmentesítésre és a bojler alkatrészek időnkénti ellenőrzésére.

Az utóbbi néhány évben a magyarországi szaküzletek polcain megjelentek az olcsó behozatali bojlerek, amelyek között jobb és gyengébb minőségű termékeket is találunk. Érdemes szem előtt tartani, hogy egyes villanybojlerek könnyebben, mások nehezebben javíthatók, sok esetben épp a bojler alkatrész hiánya miatt. A várható élettartamban is komoly eltérések mutatkozhatnak; ezektől az olcsó behozatali termékektől nem várhatjuk, hogy egy egész emberöltőt végigszolgáljanak, de szerencsésebb választás esetén kielégítő megoldást jelentenek.

Bojler alkatrész bojler fűtőszál

A bojler alkatrészek tisztítása és karbantartása

A fűtőszál a legalapvetőbb bojler alkatrész; ez a szerkezet végzi a meleg víz előállítását, tehát folyamatosan érintkezik a vízzel. Ennek eredményeképpen ki van téve a vízkövesedés veszélyének. A villanybojler tulajdonosok általában nem tudják, hogy ennek a bojler alkatrésznek a tisztítását időnként el kell végezni. Általános esetben két-három év alatt olyan mértékben szennyeződik vízkővel, ami már jelentős mértékben rontja a bojler hatásfokát. A vízkőréteg tulajdonképpen egy hatásos hőszigetelő, ami miatt a fűtőszál csak nehezebben melegítheti fel a bojlerben található vizet. Ez energiaveszteséget von maga után.

Szükség szerint időnként cserélni kell a bojlerben található aktív anód rudat. Az aktív anód rúd magnézium ötvözetből készül; a magnézium könnyen korrodálódó anyag, így a jelenlétével megvédi a bojler egyéb, hasznosabb alkatrészeit, illetve az acélt. A korrózió elleni védekezés mellett a vízkőlerakódás mérséklésében is szerepet játszik, hiszen rendkívüli mértékben képes magához kötni a vízkövet. Emiatt az időnkénti cseréje elengedhetetlen. A fűtőszálhoz hasonlóan nagyjából két-három év alatt teljesen elhasználódik, emiatt ajánlott a teljes bojler karbantartási feladatait elvégezni minden második évben.

A legtöbb bojler alkatrész megóvása érdekében ajánlott 55-60 celsius hőfokot beállítani; a túlzottan felhevített víz, illetve a túlzott igénybevétel megrövidíti a bojler alkatrészek várható élettartamát. Arra is figyeljünk,hogy túl alacsony hőfokon ne üzemeltessük bojlerünket mert egészségre ártalmas kórokozók telepednek meg a langyos vízben

 

Hajdu bojler javítás Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

 

Nyári Tibor Hajdu bojler szerelő

Bojler alkatrészek szakszerű javítása ellenőrzése Budapest 06 20 398 7569Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.