Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler vízkőtelenítés - Milyen gyakran kell vízkőteleníteni az elektromos bojlert

Bojler vízkőtelenítés - Milyen gyakran kell vízkőteleníteni a bojlert

Hajdu bojler vízkőtelenítés - Milyen sűrün? Hány évente?


Sokunkban felmerül a kérdés, milyen gyakran érdemes vízkőteleníteni elektromos bojlerünket, érdemes e rá időt, energiát, pénzt áldozni.

De mielőtt elhamarkodottan döntenénk, ismerjük meg miért vízkövesedik a bojler.

 

Mi a vízkő, hogy kerül a bojlerbe?

A vízkő a vízvezeték hálózatunk által szállított csapvízben oldott állapotban megtalálható ásványi anyagok, hő hatására kiváló és lerakódó terméke, ilyen például a mészkő vagy a magnezit.

Az átalakulási folyamat ott jelentkezik leginkább ahol magas felületi hőmérséklet alakul ki. Erre tökéletesen alkalmas az üzemelő bojler fűtőszál felülete. A fűtőszál felületén nagyon hamar elkezd lerakódni, kicsapódni a vízkő, ami egy idő után a magas hőmérséklet hatására, elkezd töredezni és lepereg a fűtőszál felületéről a bojler aljára. Ekkor elkezdődik a vízkő lassú felhalmozódása, ami egy két év elteltével már teljesen beborítja a fűtőszál környezetét, ami miatt jelentősen csökken a bojler hatásfoka. Ilyenkor már szükséges a bojler vízkőtelenítés, ha nem akarjuk, hogy magas legyen a villanyszámlánk.

Hajdú bojler vízkőtelenítés Budapest
Bojler vízkőtelenítés Budapest 06-20-398-7569

Elektromos bojler vízkőtelenítés ára

Előre is köszönjük hívását

 Minden elektromos bojler vízkövesedik?

Sajnos igen

De van néhány tényező, ami befolyásolja a vízkő mennyiséget. Ilyen például a hálózati víz keménysége, amit csak vízlágyító használatával csökkenthetünk.
Azt is tudomásul kell vennünk, hogy minél magasabbra állítjuk a bojler hőfokszabályzó gombját, minél melegebb meleg víz készítésére kényszerítjük, elektromos készülékünket annál több vízkő termelődik. Tehát nagyon nem mindegy, hogy mennyi a beállított víz hőfok.

bojler vizkőtelenités mikor kellHa tehetjük, soha ne állítsuk az ideális 55-60 celsius fok fölé a vízhőmérsékletet.
Az sem mindegy, hogy mennyi meleg vizet kell egy nap bojlerünknek felmelegíteni, és hányszor. Tehát a bojler vízkövesedés mértéke függ a felhasznált, és felmelegített melegvíz mennyiségétől is.

Láthatjuk, hogy a vízkőképződés nem megállítható, de egy kis odafigyeléssel csökkenthető. Tapasztalataink szerint egy átlagos karbantartási ciklus alatt, ami két - három év, akár 3 - 3,5 kilogramm vízkő is ronthatja elektromos bojlerünk hatásfokát. Ami természetesen pénztárcánkra is károsan hat, a megnövekedett villanyfogyasztás miatt.

El tudjuk képzelni, hogy mennyi vízkő rakódik elektromos bojlerünk fűtőszál felületére, ha kihagyunk két három karbantartási ciklust is, azaz 5 - 6 év alatt. Ilyenkor már a tulajdonosok megdöbbenésére akár egy 10-15 literes vödör megtelik az elektromos bojler vízkőtelenítése során. Főleg a hölgyek szörnyülködnek a nem túl gusztusos látványon, amikor szembesülnek vele, hogy milyen koszos vízben fürödtek idáig. Aki már látott bojlerből eltávolított vízkövet tudja mire gondolok

miért baj ha vizkőves bojlerMiért baj, ha vízköves a bojler?

Minél tovább húzzuk, halasztjuk a bojler vízkőtelenítését az idő haladtával a vízkőmennyíség növekedésével, egyre csökken a víztartály térfogata, kapacitása is. Ami egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, mivel ha elfogy a melegvíz a tartályból akár 4-5-órát is várni kell, hogy újra legyen elegendő meleg víz a soron következő fürdésre váró személynek.

Elektromos bojlerünk akkor működik a leggazdaságosabban, és leghatékonyabban, ha a fűtőszál közvetlenül érintkezik a tartályban lévő vízzel. Mivel a fűtőszál feladata a belé táplált elektromos áramot hővé alakítani és a fűtőszál köpenyén keresztül átadni a tartályban lévő hideg víznek. Ezt az ideális állapotot rontja, és egyre csak csökkenti a felhalmozódott vízkő mennyisége.

Ugyanis a vízkő remek hőszigetelő anyag révén csökkenti a fűtőszál hőátadási képességét. Ezért a lerakódott és rossz hővezető tulajdonságú vízkő miatt, csak lassabban, többlet energia felhasználásával tudja elérni bojlerünk a beállított vízhőmérsékletet.

vizkőtelenítes Hajdu bojler Nyári TiborMilyen hibákat okoz a vízköves bojler?

Bojler vízkőtelenítés, karbantartási munkánk alkalmával rengetegszer találkozunk, a bojler vízkövesedés miatt szétéget elektromos bojler csatlakozók és bojler elektronikákat összekötő vezetékek szétégésével. Ami szintén ezért van, mert a vízkő miatt megnő a bojler felfűtési ideje.

Azaz, hogy ugyan azt a megszokott vízhőmérsékletet elérje a bojlerben a melegvíz hőmérséklete, hosszabb ideig kell fűtenie, ami a vezetékek túlmelegedésével, megolvadásával járhat

A vízkővel borított fűtőszál gyakran túlmelegszik, mivel a víz ilyenkor már nem érintkezik, a fűtőszál felületével közvetlenül ezért felforrósodik a környezete. Aminek következtében a fűtőszál gumi tömítése kikeményedik, megég, ami miatt megszűnik a bojler tömítettsége, és csöpögni kezd a bojlerből a víz.

A bojlerből szivárgó csöpögő víz tönkre teheti a bojler elektronikáját, zárlatot okozhat. A hőkorlátozó és a hőfokszabályzó elektronika cseréje esetén növekedhet a bojler vízkőtelenítés ára.

Tehát legalább 2 évente vízkőtelenítsük az elektromos bojlereket.

Hajdu villanybojler vizkőtelenités fűtőszál csere BudapestHajdu Z 80E és Hajdu Z 120E bojler vízkőtelenítés

Budapest otthonaiban a legtöbb bojler 80 vagy 120 literes kapacitású, így ez a két típus a legnépszerűbb. A bojler vízkőtelenítés mindkét típus esetén nélkülözhetetlen, ha nem szeretnénk egyre több villanyszámlát fizetni.

A Z 80 E típusú Hajdu bojler kisebb egy két fős háztartások melegvíz igényét képes ellátni. Az elektromos bojlerek ideális melegvíz hőfok beállítása 55 – 60 celsius-fok.

Sokan használják 80 literes bojlerüket ennél magasabb, sokszor maximális hőfokon, mivel csak így tudnak elegendő mennyiségű melegvízet biztosítani maguknak.

Ezért fontos a bojler méretválasztása egy nagyobb űrtartalomú 120 literes Hajdu villanybojlert alacsonyabb hőfokon lehet üzemeltetni, ami következtében kisebb lesz a vízkőképződés és alacsonyabb költségen készíthetünk azonos mennyiségű meleg vizet.

Régen a villanybojlereket általában éjszakai ( vezérelt ) hálózatra kötötték. Ezért a legtöbb budapesti lakásban a Hajdu Z 120E típusú régi bojlerek találhatóak. Népszerűsége, és a magas számuk miatt ezt a típust vízkőtelenítjük a legtöbbször.

Családi vállalkozásunk évi 700 – 800 Hajdu bojler vízkőtelenítését végzi el Budapest kerületeiben. Hívjon még ma! Keresse Nyári Tibor bojler szerelőt, aki nem csak vízkőteleníti Hajdu villanybojlerét, hanem fel is újítja.

AZ ÁLTALUNK VÉGZETT BOJLER VÍZKŐTELENÍTÉS ÁRA TARTALMAZZA :

A bojler leeresztését, és a vízkő eltávolítását
Magnézium védő anód cseréjét és anód tömítés cseréjét
Bojler fűtőszál és a fűtőszál tömítés cseréjét
Vízmelegítő alaplap tömítés cseréjét, régi alaplap visszaszerelését
A bojler összeszerelését, vízzel való feltöltését, beüzemelését
Fent felsorolt bojler alkatrészek árát

Hajdú bojler vízkőtelenítés Budapest
Bojler vízkőtelenítés Budapest 06-20-398-7569

Elektromos bojler vízkőtelenítés ára

Előre is köszönjük hívását

 Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569