Csöpögő villany bojler javítása, lyukas bojler cseréje

Csöpögő villany bojler javítása, lyukas bojler cseréje

A Magyar gyártású Hajdú villanybojlerek az évek során már be bizonyították, hogy kiváló minőségük miatt egy kis odafigyeléssel és gondoskodással év tízedekig szolgálhatnak minket.

De miért csöpög, vagy folyik a víz a bojler aljából?

 Az idő múlásával minden villanybojler előbb vagy utóbb elkezd csöpögni, de hogy mikor azt nagyban befolyásolja a bojler életkora, és hogy mennyire voltunk gondos gazdái.

Mivel bojlerünk évekig csendben gond nélkül végzi dolgát átlagos felhasználóként nem látjuk nem sejtjük, hogy mi történik a villanybojler belsejében vízmelegítés közben. Sokan nem is tudják, hogy vízmelegítő készülékünk is igényli időnként a törődést, gondoskodást vízmelegítő készülékünk.

Amennyiben a bojler aljából csöpög a víz jó esetben csak valamelyik tömítés adta meg magát, de lehet, hogy a magnézium védő anód hiánya, illetve az elmaradt karbantartások miatt már korrodált és kilyukadt bojlerünk. 

 Vegyük sorra a csöpögés okait:

1,
Elég gyakori hiba, amikor elmulasszuk a bojlerünk 2-3 évenkénti vízkőtelenítését és a rengeteg vízkő miatt túlhevül megkeményedik a bojler fűtőszál tömítés, vagy akár az anód tömítés. Ami következtében megszűnik vízzáró képességük és elkezd kicsöpögni a víz a bojler tartályából.

2,
Nagyon fontos, hogy bojlerünk 2 – 3 évenkénti vízkőtelenítése karbantartása alkalmával ne csak a vízkővet távolítsuk el, hanem történjen meg a bojler belső zománcos felületét védő magnézium védőanód cseréje is. Ellenkező esetben ha nem cseréljük rendszeresen bojlerünk védő anódját, elkezd korrodálni a fémből készült tartály és zárófedél anyaga. Ezután már bármikor kilyukadhat és megállíthatatlanul csöpöghet tartályunk.

3,
Megtörténik sokszor hogy a vízmelegítő tartálya még éppen nem lyukad ki, csak a bojler záró fedele korrodált és lyukas, ami egyszerüen és gyorsan cserélhető és pótolható. A záró fedél cseréjével nyerhetünk egy kis időt, de tudomásul kell venni, hogy az anód hiány miatt, ilyenkor már az előrehaladott, rozsdás, korrodált tartályunk bármikor kilyukadhat. Ebben az esetben már át kell gondolni, hogy még érdemes e rákölteni a régi viseltes villanybojlerre, vagy jobban járunk egy új bojler felszerelésével.

4,
Villanybojlerünk végét jelzi, ha a csöpögő folydogáló víz a bojler aljába behegesztett hideg – meleg víz cső valamelyikén csordogál, vagy a záró fedél rögzítő csavarjain jelenik meg a víz és csöpög az elektromos fedélbe, aminek az aljából kifolyik. Ekkor már sejthetjük, hogy véglegesen és javíthatatlanul kilyukadt bojlerünk. Ilyenkor a tartály külső fala és a tartályt borító szigetelés közé jut a víz ahonnan elindul a tartály alja felé.

Mi minden csöpögő Hajdu villanybojlert a helyszínen szétszedünk, átvizsgáljuk, ha érdemes megjavítunk, de vannak esetek, amikor már csak a bojler cseréjével új villanybojler felszerelésével oldódik meg a probléma

Hívjon minket bizalommal, vagy kérjen visszahívást csöpögő Hajdú villanybojler javításával, cseréjével kapcsolatban.

Budapest összes kerületében állunk szolgálatára

Előzze meg Hajdú villanybojlere kilyukadását

Csöpögő villanybojler javítása Budapest
csöpögő villanybojler javítása, lyukas bojler cseréje Budapest: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő