Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

50 literes villanybojler vásárlása és karbantartása

50 literes villanybojler vásárlás és karbantartás


Egyfős háztartás esetében megfelelő lehet egy 50 literes melegvíz tároló. Ha már többen laknak az adott háztartásban, akkor ennél nagyobbra van szükség. Az 50 literes villanybojler egyik fő előnye a 80 vagy 120 literessel szemben, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb. Teljesítmény terén azonban ugyanolyan műszaki paraméterekkel rendelkezőket tudunk beszerezni, mint egy nagyobb űrtartalmú bojler esetében.

Az új 50 literes villanybojlert is karban kell tartani

Vásárláskor figyelni kell a teljesítmény mellett arra, hogy mennyi idő szükséges a bojlernek ahhoz, hogy felmelegítse a vizet. Az elhelyezése is kétféle lehet: vertikális vagy horizontális. A legtöbben a függőleges (vertikális) elhelyezkedésű bojlereket vásárolják. A beüzemelést mindig szakemberre kell bízni. Ez fontos, hiszen erős felfüggesztésre és szakmailag kifogástalan elektromos csatlakozásra van szükség. Az 50 literes villanybojler esetében is csakúgy, mint a nagyobbaknál, időközönként szükség van karbantartásra.

A bojler fűtőszálára a kemény víz következtében vízkő rakódik le, amely sok esetben annyira vastag réteget képezhet, hogy az már befolyásolja a vízmelegítő funkciót is, vagyis sokkal lassabban melegszik fel a víz, így több energiát is használ a készülék. Ha nem vízkőtelenítjük az 50 literes villanybojlert, akkor az évek múlva már nem hogy 50 litert nem tud felmelegíteni, hanem még 40 litert sem, hiszen a vízkő térfogata elvesz a bojler belső űrtartalmából helyet.

Az új Hajdu villanybojlereket a 24 - 26 hónapban szakszerviz által ellenőriztetni, és karban kell tartani a garancia meghosszabbítás végett.

A tömítések vizsgálata miatt is érdemes átnézetni szakemberrel a bojler elektromos részét. A 120, 80 és 50 literes villanybojler a háztartások leggyakoribb vízmelegítésre szolgáló eszköze.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat