mmg bojler biztonsági szelep cseréje Budapest

A bojler biztonsági szelep hibái

Csöpög a bojler, méghozzá a biztonsági szelepnél? Ne hagyja, hogy egyik pillanatról a másikra megfossza a régi bojler a meleg víztől, orvosolja inkább rögtön a problémákat!
Hívjon bennünket, szakértelmünk és tapasztalatunk a minőséget biztosítja: 06 20 398 7569

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdu bojler biztonsági szelep cseréje Budapest

A bojler biztonsági szelep egy nagyon fontos része, alkatrésze ennek a minden házban megtalálható berendezésnek. A bojler biztonsági szelep feladata, hogy elcsöpögtesse a keletkezett többlet víztérfogatot, illetve hogy a lehetséges túlforráskor a túlnyomást megszüntesse. Már a nevében is benne van, hogy a bojler egy nagyon fontos részéről van szó, amely a biztonságos működést szolgálja. Ahhoz, hogy megértsük a bojler biztonsági szelep működését és annak lehetséges problémáit, meg kell értenünk, hogy hogyan is működik a bojler.

Bojler biztonsági szelep miért csöpög

Amikor a bojlerben melegszik a víz, akkor annak a térfogata tágul is – ez azt jelenti, hogy nagyobb térfogatú víz lesz ugyanakkora helyen, tehát annak a táguló víznek valahol el is kell távolodnia. Tulajdonképpen amikor megnyitjuk a csapokat, akkor ott távozik az a többlet víz, ugyanakkor az is megtörténik sokszor, hogy nem használjuk a vizet, tehát a csapon keresztül nem tud távozni az a nagyobb térfogatú víz.

Mivel a bojler biztonsági szelepében van egy visszacsapó szelep is, aminek a funkciója, hogy a hálózat felé se engedje visszafolyni a vizet, így ez a többlet víz tulajdonképpen semerre nem tudna folyni, ha nem lenne ott a biztonsági szelep, amely segít abban, hogy a többlet térfogat elcsöpögjön. Talán furcsán hangzik a laikusok számára, de ez így van.

Ebből talán már könnyebben meg is lehet érteni, hogy miért van ekkora jelentősége a bojler biztonsági szelep megfelelő működésének. A bojler biztonsági szelep egyik leggyakrabban előforduló problémája, hogy elkezd mellőle csöpögni, szivárogni a víz. Ennek oka általában az elvízkövesedett bojler, vagy pedig az, hogy a szelep rugója gyengül meg. Fontos, hogy ez a probléma rögtön orvoslásra kerüljön, hiszen ha ezt nem javíttatja meg, akkor az később nagyobb problémákat fog okozni.

Azt is figyelembe kell venni, hogy ez a csöpögés talán más problémára is utal, például arra, hogy túl vízköves a bojler. Ha túl vízköves a bojler, akkor lassabban melegíti fel a vizet, hosszabb ideig működik, több áramot fogyaszt, ami már a villanyszámlán is sokszor meglátszik – ördögi kör ez, ha nincs karbantartva a bojler, és a problémát sokszor csak akkor észleljük, amikor már végleg eltűnik a meleg víz.

A bojler biztonsági szelep tökéletes működése érdekében érdemes inkább a megelőzésre gondolni, a megelőzéssel foglalkozni, ami a bojler karbantartását, a bojler évenkénti vízkőtelenítését jelenti. Ha ezt megteszi, akkor nem kell csöpögő és nem megfelelően működő biztonsági szeleppel álmodnia.
Cégünk vállal bojler karbantartást, tisztítást, vízkőtelenítést és természetesen a biztonsági szelep ellenőrzését, és szükség esetén javítását, cseréjét is el tudjuk végezni.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdu bojler javítás Budapest