Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízköves fűtőbetét

A bojler fűtőbetét vízkő miatt elromolhat

A bojler fűtőbetét ellenőrzése, cseréje


Nagyon sok gondot okozhat egy bojler esetében az, ha túlságosan kemény a víz. A vízkő mindent meg tud rongálni. A bojler fűtőszálán jelentkező lerakódások következtében a teljesítmény is romolhat, illetve sokkal több energiát fog fogyasztani így a berendezés, hogy az előzetesen beállított hőfokú vizet előállítsa. A bojler fűtőbetét a sok vízkő miatt meghibásodhat. Sok esetben annyira vastag vízkő réteg alakul ki a fűtőszálon, hogy már nem is képes melegíteni vizet, illetve kevesebb víz is fér a bojlerbe a sok lerakódás miatt.

 Ha azt vesszük észre, hogy nem fűt rendesen a bojler, akkor hívjunk szakembert. A bojler fűtőbetétet érdemes pár évente letisztítani. Ez azért fontos, mert így megelőzhetőek a nagyobb hibák, amelyeknek a javítása már költségesebb. Magyarországon szinte minden háztartásban gondot okoz a vízkő, amely főleg a mosógép, a bojler és a csap esetében figyelhető meg.

Bojlernél igazából nem tudunk ellene tenni semmit. Egyedüli megoldás, hogy az újonnan megvásárolt bojlert három év múlva egy szakemberrel kitisztíttatjuk, majd ezt követőn két-három évre rá újból. Így a bojler fűtőbetét megfelelően tud működni és nem hibásodik meg. Lényegében ez a bojler szíve, amely a legdrágább is egy javítás esetén, ha cserére van szükség, így mindenképpen érdemes a szükséges karbantartási feladatokat elvégeztetni.

A bojler fűtőbetét tisztításakor a tömítéseket is érdemes kicserélni. Ha megfelelően van elvégezve egy bojler karbantartása vízkőtelenítése, akkor azt nagyon sokáig lehet hiba nélkül használni.

Nyári Tibor Hajdu bojler szerelő 06 20 398 7569