Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízköves fűtőbetét

A bojler fűtőbetét vízkő miatt elromolhat

A bojler fűtőbetét ellenőrzése, cseréje


Nagyon sok gondot okozhat egy bojler esetében az, ha túlságosan kemény a víz. A vízkő mindent meg tud rongálni. A bojler fűtőszálán jelentkező lerakódások következtében a teljesítmény is romolhat, illetve sokkal több energiát fog fogyasztani így a berendezés, hogy az előzetesen beállított hőfokú vizet előállítsa. A bojler fűtőbetét a sok vízkő miatt meghibásodhat. Sok esetben annyira vastag vízkő réteg alakul ki a fűtőszálon, hogy már nem is képes melegíteni vizet, illetve kevesebb víz is fér a bojlerbe a sok lerakódás miatt.

 Ha azt vesszük észre, hogy nem fűt rendesen a bojler, akkor hívjunk szakembert. A bojler fűtőbetétet érdemes pár évente letisztítani. Ez azért fontos, mert így megelőzhetőek a nagyobb hibák, amelyeknek a javítása már költségesebb. Magyarországon szinte minden háztartásban gondot okoz a vízkő, amely főleg a mosógép, a bojler és a csap esetében figyelhető meg.

Bojlernél igazából nem tudunk ellene tenni semmit. Egyedüli megoldás, hogy az újonnan megvásárolt bojlert három év múlva egy szakemberrel kitisztíttatjuk, majd ezt követőn két-három évre rá újból. Így a bojler fűtőbetét megfelelően tud működni és nem hibásodik meg. Lényegében ez a bojler szíve, amely a legdrágább is egy javítás esetén, ha cserére van szükség, így mindenképpen érdemes a szükséges karbantartási feladatokat elvégeztetni.

A bojler fűtőbetét tisztításakor a tömítéseket is érdemes kicserélni. Ha megfelelően van elvégezve egy bojler karbantartása vízkőtelenítése, akkor azt nagyon sokáig lehet hiba nélkül használni.

Nyári Tibor Hajdu bojler szerelő 06 20 398 7569Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.