Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler fűtőszál hiba meghibásodás

A bojler fűtőszál hiba okozója

Villanybojler fűtőszál meghibásodás

 A bojler fűtőszál hiba számtalan okra vezethető vissza, ám valószínűleg egyik lehetőséget sem fogja tudni, hozzá nem értő szemmel megállapítani. Eszközének állapotát precízen fel kell mérni ahhoz, hogy kiderüljön egészen pontosan mi a probléma forrása, s hogy mi arra a legjobb megoldás. Ehhez szakértő bojlerszerelő segítségére lesz szüksége, aki professzionalitásának köszönhetően pillanatok alatt analizálja a helyzetet, s orvosolja a nehézségeket.

 

 vízköves bojler fűtőszál cseréje BudapestenA bojler fűtőszál hiba egyik leggyakoribb okozója az átkos vízkő.

Ez az a hívatlan vendég, mely oly sok területét megkeserítheti életének. Ott van fürdőszobája, vagy épp konyhája csempéjén, a kutya itatótáljának a szélén, a kávéfőzőgép csövében, vagy éppen bojlerében. Ahova a kemény víz elér, ott bizony megteszi a dolgát. A szervezet számára a kicsapódó sók egészségesek, de a vízátfolyással működő eszközeinek bizony határozottan ártalmasak.

Ha nincs vízlágyító rendszere, akkor ezzel a problémával előbb-utóbb szembe kell néznie. Magyarország különösen híres, de ebben a kontextusban inkább hírhedt kemény vizeiről.

A különböző szerkezeteken átfolyó víz, hővel „találkozva” kémiai, és fizikai folyamatokon megy keresztül. A benne található anyagok a megváltozott körülményeknek köszönhetően kicsapódnak, s lerakódnak. Ez a réteg személyesen a vízkő.

Azért alattomos a kialakulása, mert fokozatosan válik mind vastagabbá. Eleinte még nem valószínű, hogy felfigyel a bojler fűtőszál hiba jelenlétére, pedig szinte biztos, hogy az alkatrészt le, és elszigetelő jelenség már akkor is gondot okoz. Csak később fedezi fel a probléma gyökerét, ám akkor már nagy a baj.

Nem fűt a bojler

vizkoves bojler futoszalMár akkor a vízkőre gyanakodhat, amikor bojlere nem képes olyan ütemben felmelegíteni a vizet, mint régen. A megnövekedett energiafogyasztás is abszolút gyanús.

Ám, amikor eljut odáig, hogy bojlere nem kapcsol be, akkor működésbe lépett a védelem, hiszen a készülék nem engedi magát túlfűteni, túlmelegedni.

Márpedig a rárakódott vízkő réteg miatt teljesen normális, hogy túlhevül a rendszer, hiszen próbálja elvégezni a feladatát, azaz biztosítani a meleg vizet, ám a „szigetelés” ezt nem engedi.

Ez az átkos folyamat a bojler fűtőszál hiba leggyakoribb okozója, de széles a paletta, már ami a lehetőségeket illeti, így ha problémát észlel feltétlenül forduljon szakemberhez!

 

Villanybojler szerelő Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler fűtöszál cseréje Budapest

 

 Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.