Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Budapesti bojler hibák elhárítása

A bojler meghibásodásának gyakori okai

Miért hibásodik meg a bojler

 Ha arra leszünk figyelmesek, hogy nem jön meleg víz a bojlerből, akkor nagy valószínűséggel komoly meghibásodás történhetett. Ilyenkor természetesen sürgősen javasolt egy képzett szakember felkeresése, aki szakszerűen fel tudja mérni a kárt, illetve pontosan meg tudja állapítani, miért nem fűt a bojler.

A készülék megjavítása után érdemes sűrűbben elvégeztetni a javasolt karbantartást, ugyanis a rendszeres állapotfelméréssel és javíttatással lényegesen megnövelhető egy villanybojler élettartama, valamint elkerülhetjük a fent említett kellemetlenségeket.

Természetesen a villanybojler minősége is rendkívül fontos, hiszen egy megbízhatóbb márka, például a Hajdu, nagy valószínűséggel sokkal hosszabb ideig szolgál ki minket meghibásodás nélkül, mint bármely más, import villanybojler. Mi lehet azonban az oka annak, ha egyik pillanatról a másikra nem fűt tovább bojlerünk?

 

miért nem fűt a bojler

 Miért nem fűt a villanybojler?

Több kiváltó ok is állhat annak hátterében, ha nem melegít a bojler. A legsűrűbben előforduló problémák közé tartoznak a fűtőszál különböző hibái. Ha például a vízkő teljesen beborítja, tehát szigeteli a fűtőszálat, abból bizony nagy problémák adódhatnak. Ilyenkor ugyanis a villanybojler fűtőszála szinte már csak a rárakódott vízkövet hevíti, így az akár 100°C-nál magasabb hőmérsékletre is felhevülhet, felforralva ezzel a tartályban lévő vizet.

Ha hőkorlátozóval felszerelt villanybojlerrel rendelkezünk, akkor ilyen esetekben a hőkorlátozó leállítja a víz melegítését, ha azonban nincs ilyen eszköz a bojlerben, akkor akár még a fűtőszál gumitömítése is megolvadhat.

A fűtőszálat körülvevő vízkő miatt valószínűleg a villanyszámlánk is jóval magasabb lesz, hiszen az elvízkövesedett bojler köztudottan sokkal több energiát fogyaszt. A fűtőszál hibái közé tartozik az is, ha valamilyen okból kifolyólag sérül vagy megszakad a fűtőszálban lévő cekász szál, így a fűtőszál már nem lesz képes felmelegíteni a tartályban lévő vizet.

Hajdu villanybojler javítása szakképzett szerelő által

Ha tehát ilyen vagy ehhez hasonló problémákat észlelünk, mindenképpen forduljuk egy tapasztalt, szakképzett szerelőhöz, ugyanis lehet, hogy egy egyszerű vízkő eltávolítással megoldható a probléma, azonban előfordulhat az is, hogy csak komolyabb, bonyolultabb munkálatok elvégzésével javítható meg a villanybojler. Ha nem vagyunk szakképzettek, illetve egyáltalán nem értünk a villanybojlerekhez, akkor akár magunkban is kárt tehetünk, ha például leforrázzuk magunkat, vagy megráz minket az áram. Bízzuk tehát mindig szakemberre a villanybojler karbantartását és javítását!

Hajdu villanybojler meghibásodása esetén hívja 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569