Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú bojler vízkőtelenítése, tisztítása Budapest

A bojler mikor nem kapcsol be?

A bojler miért nem kapcsolt be?

Arra a triviálisnak tűnő, mégis létfontosságú kérdésre, hogy a bojler mikor nem kapcsol be számos felelet létezik. Alapvetően a találgatás mezsgyéjén kell lépkednünk, hiszen konkrétumot csak készüléke paramétereinek, állapotának pontos ismeretében lehet mondani. Ám tény, és való, hogy vannak olyan, általánosnak mondható okok, melyek ezt, az egyébként gyakran előforduló problémát generálják. Analizálva a gond gyökerét arról van szó, hogy a villanybojler nem látja el funkcióját, azaz nem melegíti fel a tartályban lévő vizet. Meleg víz hiányában pedig nagyon hamar lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy rábukkanjon a megoldásra.

A hőfokszabályozó ellenőrzése nem rossz taktika, hiszen ha családjában többen is használják a készüléket, akkor könnyen lehet, hogy valaki lehajtotta a műszert. Márpedig, ha az ideális hőmérséklet nincs optimalizálva, hiszen túlságosan alacsonyra van állítva, akkor a bojlernek nincsen dolga, tehát nem kell bekapcsolnia. A másik kézenfekvő tanács, ami azért nem egyszer mentette már meg a berendezések becsületét, hogyha ellenőrzi elektromos hálózatának biztosíték tábláját. Ha nincsen egy biztosíték sem leverve, kiolvadva, akkor folytathatja tovább a nyomozást.

Amikor nem kapcsol be a bojler, akkor joggal gyanakodhat a fűtőszálra, és annak meghibásodására. A gyakorlati példák szerint ez kifejezetten sűrűn előforduló jelenség. Okozója pedig nagy százalékban a vízkő megjelenése. A magyarországi kemény víz nincsen jó hatással az elektromos készülékekre, így a bojlerek is megszenvedik a különböző sók lerakódását.

vizkoves bojler futoszalMi történik ekkor?

A vízkő körbe öleli a fűtőszálat, aminek következtében leszigeteli azt. A melegítés ebben az esetben a vízkő hevítését jelenti, ami akár 100 fokra is felforrósodhat. Ilyenkor a biztonsági hőkioldó aktivizálódik, és leállítja az egész rendszert.

Természetesen reteszelés után újra indítható a bojler, de ne feledje, hogy a „mikor nem kapcsol be a bojler” kérdésre mindig valamilyen probléma felfedése a válasz. Ha egyszer kikapcsolt a rendszere, akkor ez ismétlődhet, pláne, ha valóban vízkövesedésről van szó. Az elővigyázatosság, és a pontos okok felderítése tehát prioritást élvez.

Hajdu villanybojler vizkotelenitese

 

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú bojler vízkőtelenítése, javítása Budapest