Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
vízmelegítés régen és napjainkban

A tábortűztől a villanybojlerekig

Vízmelegítés régen és most

Az elmúlt évszázadok kulturális fejlődése természetesen magával vonzotta a higiéniás szokások megváltozását, átalakulását. Utóbbi szükséglet kielégítéséhez elengedhetetlen kellékké vált a tiszta, és meleg víz. Eleink általában közvetlenül a használat előtt állították elő a forró vizet, az otthoni tűz segítségével melegítették fel a tisztálkodásra szánt mennyiséget, amely nem volt túlságosan komfortos/gyors megoldás.

A technika fejlődése ezt a szférát sem hagyta érintetlenül, így megjelentek az első vízmelegítő kazánok, melyeket fa, illetve széntüzelésű fűtőművekkel láttak el.
A 19. század legelején merült fel először az az ötlet, hogy a villamos energiát esetleg lehetne a víz felmelegítésére is használni. A kreatív gondolat testet öltésére, azonban egészen a század végéig, 1896-ig kellett várni, amikor is Németországban megszületett az első elektromos vízmelegítő készülék.

Vízmelegítő villanybojler gyártása

Kis hazánkba közel egy évszázados késéssel érkezett meg a termék. Az 1966-os tömeggyártás beindulása után vált ismertté a módszer.
Az elektromos vízmelegítési technikának is több irányzata alakult ki az idők során, melyek nem győzték le egymást, azóta is párhuzamosan léteznek a piacon.

Emiatt aztán különböző módon osztályozhatóak a rendszerek. A vízmelegítő rendszer szerint lehet átfolyós, vagy tárolós, míg a bennük lévő nyomás szerint nyitott, vagy zárt.

A legalapabb villanybojler a következő alkatrészekből áll, hogy egy triviálisan egyszerű példát nézzünk: víztároló tartály, a tartályt körülvevő hőszigetelés, fűtőtest, hőmérsékletszabályozó, hőmérsékletkorlátozó, biztonsági szelep (ha zártrendszerű), és a köpeny, burkolat.

A tartály anyagának kiválasztása során fontos szempont a szilárdsági megfelelés, és a korrózióval szembeni ellenállás. Bár a tartály anyaga lehet réz, rozsdamentes acél, műanyag, üvegszálas műanyag, horganyzott/zománcozott vagy műanyag bevonatos acél stb. az előbbi kitételek miatt a legelterjedtebb választás a zománcozott acél lett a zárt rendszerű villanybojlerek esetében.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek szerelése Budapesten