Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
villanybojler kiválasztása felszerelése

A villanybojler választásának margójára

A villanybojler kiválasztása


Alábbi cikkünkben igyekszünk némi mankót nyújtani ahhoz, hogy a villanybojler típusának kiválasztása optimális legyen. Hiszen egy ilyen mérvű beruházás esetén az optimális az, ha évtizedekre kipipáljuk a problémát, s az elektromos vízmelegítő segítségével megkönnyítjük saját, és környezetünk életét. A kiválasztáshoz, azonban fontos mérlegelni néhány szempontot, melyek nagymértékben befolyásolják a későbbi használatot.

Hogyan válasszunk villanybojlert

Az ingatlanban lakó személyek számának, és a meleg víz függvényében érdemes tervet készíteni. Amennyiben a víz hőmérsékletét 45 C-ra becsüljük úgy egy család napi átlagos fogyasztása 40-50 litert tesz ki, természetesen személyenként. A magyarországi villanybojlerek többsége 80-120 literes, amelyek teljes mértékben megfelelnek egy 3-4 tagú család igényeinek. Alapvető gondolat, hogy egy egyszemélyes lakásba, vagy éppen egy üzletbe felesleges ekkora kapacitású készülékben gondolkodni.

Ennek oka a praktikumon kívül a takarékosság is, hiszen egy ki nem használt, túlzott méretű tartály túl sok energiát emészt fel, ami látványosan megnövelheti a kiadásokat. Persze a másik véglet sem jó, hiszen egy alulméretezett bojler esetén hamar elfogy a rendelkezésre álló meleg víz, s utána maximum csak langyos víz nyerhető, mivel a tartályos bojlerek átfolyó teljesítménye elhanyagolható nagyságú. Azt is érdemes számba venni, hogy az ingatlan hány pontján van szükség meleg vízre.

Alaphangon ilyenkor szóba kerül a fürdőszoba, a konyha, sőt, ha külön helyezkedik el, akkor a mosdó is. Ebben az esetben például nem biztos, hogy az a legelőnyösebb döntés, hogyha egy készülékre testáljuk rá az egész lakás meleg víz ellátását. (Gondoljunk csak bele mekkora veszteség érhető el akkor, ha mondjuk a mosogató nagy távolságra helyezkedik el a bojlertől…)

A villanybojlerek felépítése viszonylag egyszerű, így az áruk is elérhető. Persze az alapfelszereltségű modelleken kívül egyre bővebb a vásárolható készülékek skálája, kezdve az LCD kijelzős típusokkal, folytatva az elektronikus hőmérsékletszabályozós, intelligens fajtákkal.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek szerelése Budapesten