Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
vízkőtelenítés, csöpögő biztonsági szelep szerelés

Ádáz ellenségünk: a vízkő

Villanybojler lenagyobb ellensége a vízkő

A Magyarországon nyert vizek köztudottan keménynek számítanak, ami a villanybojlerek szempontjából sem pozitív tulajdonság. A víz keménységét a benne található Ca, és Mg ionok okozzák, melyek felelősek a vízkő képződéséért is. A vízkő több módon is képes károkat okozni villanybojlerünkben. Egyrészt a vízhőmérséklet-érzékelő leszigetelésével a készülék pontatlan adatokat publikál, aminek a következménye az, hogy a tartályban túl magas lesz a hőmérséklet, a tömítések kilazulhatnak, sőt szélsőséges esetekben akár a hőkioldó is bekapcsolhat.

A vízkő emellett a műanyag melegvízcsőben is képes károkat okozni. A felesleges réteg képződésének hatására ugyanis a cső idővel elmállhat, megrepedhet. Ilyenkor már nem a bojler tetejéből nyerhető a meleg víz. Ebben az esetben tapasztalhatjuk azt a tipikus hibát, hogy bár a bojler kifogástalanul működik, a csapból mégis csak langyos víz folyik.

 A lerakódott vízkő ráadásul a biztonsági szelep csöpögését is előidézheti idővel, ami ellen a legjobb módszer, hogyha a szelep lezárásához szükséges tekerőt időnként megmozgatjuk.

hajdu villanybojler vizkotelenitese hazilagVízkő hatása a villanybojlerre

A vízkőnek tehát számos kellemetlen hatása van, súlyos esetekben akár a bojler halálát is okozhatja. Az energiaszámlánkon is meglátszik, hogyha a kemény víz megtette a hatását, hiszen a nagyobb hőveszteség miatt a fogyasztásunk is megugrik. Érdemes tehát védekezni az ádáz ellenség ellen.

Erre több módszer is létezik. Külső megoldás a vízlágyító készülékek beszerelése, melyek képesek hatástalanítani a vízkövet olyan módon, hogy a vízben fellelhető Ca, Mg ionokat lecserélik ártalmatlan nátrium ionokra. Így a lágy víz már nem képes károkat okozni a rendszerünkben.

Belsőleg is orvosolhatjuk a problémát. A hagyományos réz fűtőcsövet érdemes lecserélni zománcozott acéltokban elszigetelt kerámia fűtőtestre. Ezzel a befektetéssel nagymértékben lecsökkenthetjük a vízkő okozta károkat, hiszen a kerámia fűtőtest ellenállósága össze sem mérhető a tradicionális réz fűtőcsővel, mely a magyar vizeknek hamar megadja magát.

hajdu villanybojler tisztitasA vízkővel szemben tehát be kell vetnünk minden praktikát, hiszen számos káros hatása mellett a készülékek élettartamát is nagyban lecsökkenti. Egy kis odafigyeléssel, azonban ez a probléma is orvosolható, s a kellemetlenségek nagy része megelőzhető.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek vízkőtelenítése Budapesten