Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
anód hiánya a bojler kilyukadásához vezet
Hajdu bojler anód csere Budapest

Az anód rendkívül fontos bojler alkatrész

Az anód védi a bojler tartályát a kilyukadástól


A modern bojlerek rendkívül jól végzik a dolgukat és, ha Ön is beruház egy minőségi darabba, akkor a nap bármely órájában garantált, hogy lesz meleg vize. Sajnos ezek viszont nem örökéletűek és egyes bojler alkatrész típusok időnként cserére szorulnak. Az anód az egyik ilyen alkatrész, amely rendkívül fontos szerepet játszik a villanybojlerek esetében. A bojler anód rúd elengedhetetlen kelléke minden villanybojlernek, még azon típusoknál is ahól speciális zománcbevonattal védik a tartály, a zománc biztosítja a megfelelő szigetelést a tartály és a víz között.

Anód hiánya a bojler kilyukadásához vezet

anód hiánya lyukas bojlerA zománc bevonat elszigeteli az acélt, így ahol fed, ott nem lép fel korrózió, de ahol nem, ott a tartály rendkívül hamar kilyukadna, ha nem lenne benne aktív anód rúd, amely többnyire egy magnézium ötvözetből készült speciális rúd. Ez a bojler alkatrész nem kifejezetten drága, ezért nem érdemes spórolni rajta.

A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal korrodál. Lényege, hogy ez fogy és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály, amely viszont a vízréteget tartja. A bojler anód megléte ezért elengedhetetlen a korrózióvédelem szempontjából. Szükség esetén e bojler alkatrész cseréje, megújítása kiemelt prioritást kell, hogy élvezzem.

Elterjedt tévhit, hogy az aktív anódrúd megakadályozza a vízkövesedést. Sajnos ez nem igaz és a vízkő minden bojlerben komoly gondot jelent a megfelelő karbantartás nélkül. Hogyan érdemes előkészíteni a villanybojlert az anód cseréjére? Először is áramtalanítsa a vízmelegítőt, amelyet egy, a villanybojler közelében lévő kapcsolóval megtehet.

Ezután le kell engedni a vizet a villanybojler tartályából, amely előtt a csapot el kell zárni, hogy ne töltődjön fel újra a tartály. Most tehát már van egy üres, áramtalanított bojler, amelyen megkezdhetjük a munkálatokat.

Ha a bojler alkatrész cseréjéhez nem rendelkezik elegendő tudással, akkor bátran keressen fel minket a +3620-398-7569 telefonszámon!

Bojlerének anódja cserére szorul?

Nem tudja egyedül elvégezni a munkát?

Lépjen kapcsolatba családi vállalkozásunkkal még ma, mi pedig megoldjuk a problémát!

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Hívjon bizalommal