Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
biztonsági szelep bojlerhez

Biztonsági szelep beszerelése szakember segítségével

Bojler biztonsági szelep cseréje


Csöpög a bojler és nem tudja, hogy miért? Vízköves a bojler? Elromlott a szelep? Hívjon szakembert, aki szaktudásával képes könnyedén elhárítani a problémát!
Hívja a Hajdu villanybojler szakembereit, akik a megfelelő szaktudással megbízható munkát tudnak végezni: 0620 398 7569

bojler szelep csopogHajdu bojler szelep

A biztonsági szelep a bojler egyik legfontosabb alkatrésze. A biztonsági szelep beszerelése azért rendkívül fontos, hogy a megfelelőképpen történjen, mert fontos feladatot lát el: a megnövekedett nyomás elvezetésére és leürítésére szolgál.

Vannak olyan biztonsági szelepek, amelyek nincsenek ellátva leeresztő szeleppel, pedig a szakemberek azt ajánlják, hogy minden esetben inkább ezzel a tartozékkal vásároljunk ilyen szelepet.

Ez a leeresztő szelep ugyanis a bojler szerelése alkalmával nyújt rendkívül nagy segítséges a mestereknek, hiszen ezzel lehet leereszteni a vizet a bojlerből szerelés esetén.

A biztonsági szelep azért rendkívül fontos a bojleren, mert a meleg víz térfogatában megnövekedik, ezért fontos, hogy ennek egy részét elvezessük.

A biztonsági szelep beszerelése szakember tudását és tapasztalatát igényli, hiszen csak a megfelelő tudással rendelkező személy tudja úgy beszerelni ezt a szelepet, hogy az a későbbiekben a funkciójának megfelelően és hosszú távon, hibamentesen működjön.

A biztonsági szelep a nyomást is képes szabályozni, tehát a nyomás nem tud kárt tenni a bojlerben, ami rendkívül hasznos.

Bojler biztonsági szelep meghibásodása

Gyakori probléma egyébként, hogy meghibásodik a biztonsági szelep. A meghibásodás oka többször a biztonsági szelep beszerelése körüli hibákból adódik, vagy abból, hogy nem ellenőriztették már régóta a bojlert.

Mint minden más berendezés, amely vízzel működik, így a bojler is a legtöbbször – és a bojler összes alkatrésze is – a vízkő problémájával kell hogy szembenézzen. A vízkő ugyanis elzárja a víz útját, így a bojler nem képes leengedni a nyomást, amely probléma a működésben fog hibákhoz vezetni.

A vízkövesedésen kívül a biztonsági szelep másik meghibásodása a tömítés miatt alakulhat ki. Ha a tömítés sérült vagy elöregedett, akkor az azt jelenti, hogy a szelep csöpögni fog. A csöpögést pedig mindenki tudja, hogy milyen kellemetlen. A kellemetlenségen túl a csöpögéssel vizet és energiát pazarlunk és még a bojler környezete is romlik.

A csöpögő szelep pedig nem tudja ellátni megfelelően a feladatát, tehát még több kárt okoz, mint ahogyan az elsőre tűnik.
A biztonsági szelep beszerelése nagyon fontos, hogy szakemberrel történjen, hiszen így sok felesleges problémától óvhatja meg magát és a bojler is sokkal tovább fog problémamentesen működni.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdu bojler szerelő Budapest