Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú bojler hőkioldó szerelés

Bojler hőkioldó, a biztonság garantálója

Bojler hőkioldó, hőkorlátozó feladata

A bojler hőkioldója igen fontos szerepet tölt be a szerkezet életében. Amikor ugyanis a készülék tartályában lévő víz túlmelegszik, a bojler hőfokszabályozójának meghibásodása, vagy egyéb ok miatt, akkor a hőkorlátozó, mintegy védelmi feladatot betöltve közbelép, és lekapcsolja a fűtőrendszert. Ezzel megakadályozza azt, hogy a víz begőzösödjön, ami egyébként számos kockázatot rejt magában.

A lélektani határ 110 fok környékén mozog, amikor a víz hőmérséklete eléri ezt a szintet, akkor a bojler hőkioldó elvégzi a feladatát. Ön is láthatja, hogy mennyire lényeges, hogy a hőkioldó tökéletesen üzemeljen, ellátva balesetmegelőző funkcióját. Ezt a maximális hatékonyságot, egyetlen módon tudja garantálni, mégpedig, ha rendszeresen ellenőrizteti a Hajdú bojler állapotát, és ha szükséges biztosítja karbantartását, javítását, cseréjét.

Összefoglalva a hőkioldó leoldásának egyetlen oka van, a tartósan magas üzemelési hőmérséklet, vagy a karbantartási feladatok mellőzése. Utóbbi, viszonylag sűrűn előfordul, hiszen sokszor gondolja azt az ember, hogy „ráér arra még”. Hogy a leggyakrabban jelentkező gondot emeljük ki, ebbe a kategóriába tartozik a vízkövesedés is, ami a bojler alját érinti, és ami abszolút megelőzhető lenne.

Hajdu ZEK bojler hőkioldóA túlmelegedés miatt üzemszünetelő eszköz visszakapcsolható a hőkioldón található elektronika segítségével. A régi típusú például Hajdú bojlerek esetében két darab, visszanyomható gomb segítségével érhető el a bekapcsolás. Az új fajtájú készülékeknél ez némileg bonyolultabban működik, hiszen a bojler hőfokszabályzóján csavarhúzó segítségével kapcsoló vissza a gomb. Ahhoz, hogy a bojler hőkioldó ismét aktivizálhatóvá váljon mindenek előtt meg kell szüntetnie a túlmelegedést.

Azaz le kell hűteni a bojlerben található vizet, s ezzel együtt a készülék átforrósodott tartályát is. Ha sikerült elérnie a nagyobb mértékű hőmérséklet csökkenést, akkor újra üzembe helyezheti, a fent leírt módon eszközét. Azonban arról nem érdemes elfeledkeznie, hogy nem véletlenül, nem ok nélkül tiltotta le az eszköz a működést. Tehát az első, és legfontosabb abban az esetben, ha a bojler hőkioldó kikapcsolja a szerkezetet, hogy meg kell keresni a túlmelegedés okát, és azt megszüntetve már garantálható a biztonságos üzemelés.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú hőkioldó bekötése, cseréje Budapest