Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Budapest XIV.-kerületi bojler szerelő Nyári Tibor

Bojler szerelő Budapest XIV.-ker Zugló területén a hét minden napján

bojler szereloőXIV nyári tiborHajdu bojler szerelő Bp. XIV kerületében szombat vasárnap is

A villanybojlerek viszonylag rövid idő után elkezdik termelni és felhalmozni a vízkövet a bojler alsó részén elhelyezett fűtőszál felületén.

Ez alól a XIV.-kerületi, a meleg vizet villanybojlerrel előállító Zuglói lakások sem kivételek. Ami sok probléma elsődleges okozója lesz, mivel ameddig nincs sok vízkő az elektromos vízmelegítőnkben jellemzően a meghibásodások nagy része elkerülhető.

Azaz kijelenthetjük, hogy a legtöbb bojler hiba a vízkő felhalmozódása miatt alakul ki.

Nem fűt nem melegszik a bojlerben a víz

Amikor azt tapasztaljuk, hogy nem melegít nem fűt a vízmelegítőnk a legkézenfekvőbb, hogy ellenőrizzük a bojler hőkorlátozóját, ami egy mozdulattal visszakapcsolható a legtöbb típus esetén. Ilyenkor a felgyülemlett lerakódott, nagymennyiségű vízkő teljesen befedi a fűtőszálat és a bojler alaplapján lévő tokcsőben elhelyezett érzékelőt. A vízkő miatt a bojlerben lévő víz nem tudja hűteni a tokcsőben lévő érzékelőt, ami ha 110 C fokra melegszik megszakítja a fűtőszál áram ellátását. Miután a hőmérséklet visszahűl a hőkorlátozó visszakapcsolható. Viszont ez már egy jelzés, hogy el kell végezni a bojler vízkőtelenítését minél hamarabb.
Budapesti bojler szerelő szolgáltatásunk a XIV.-kerületi, Hajdu villanybojlert használó lakás és iroda tulajdonosok és bérlők számára egyaránt egész évben elérhető. Legyen szó vízkőtelenítésről, javításról vagy bojler cseréről.

Hamar elfogy a melegvíz

Gyakori bojler hibák közé tartozik, amikor a bojler űrtartalmához képest jóval kevesebb melegvíz jön ki a bojlerből, mint a megszokott. Jellemzően azon bojlerek hiba jelensége ahol nagyon magas hőmérsékleten üzemel a bojler. Ilyenkor a bojler melegvíz oldalán lévő belső műanyag cső, ami felvan vezetve a tartály tetöjéig sérül, illetve törik vagy hullik darabokra. Ekkor a víz a megmaradt törött csövön keresztül próbál kijutni a csapokon keresztül. Viszont a beáramló hidegvíz, ami a tartály alján kerül a tartályba, hamar összekeveredik és lehűti a bojler alsó részében lévő melegvízet. Ezért érezzük úgy, hogy hamar elfogy a melegvíz a tartályból. Minél lejjebb törik el a melegvízcső a tartály belsejében annál kevesebb melegvíz fog kifolyni. Annak ellenére, hogy a vízmelegítő felső részében ott van a melegvíz, csak a melegvízcső hiányában nem tudjuk onnan kivenni.

Budapest XIV.- zárlatos bojlerZárlatos a bojler leveri a biztosítékot

Amikor zárlatos lesz a bojler és leveri a biztosítékot leggyakoribb ok, hogy a fűtőszál hibásodig meg. De akkor is leverheti a biztosítékot, ha víz kerül a bojler elektromos részeibe.

Ilyenkor általában szükséges az érintett bojler alkatrészek cseréje. A bojler csöpögését megelőzhetjük rendszeres karbantartással, vízkőtelenítéssel és anód cserével.

Csöpög a bojlerből a víz

Amikor csöpög, folyik, szivárog a víz a bojlerből egy két eset kivételével közel járunk már a bojler cseréhez, ezért gondosan meg kell vizsgálni, hogy honnan, csöpög a víz a vízmelegítőből. Ugyanis több oka is lehet.

Csöpöghet a bojler biztonsági szelep

A bojler biztonsági szelep feladata, hogy megvédje a bojler tartályát a túlnyomás káros hatásaitól.

Mitől nő meg a nyomás a forróvíz tárolóban?

A 80 literes bojlert, amikor feltöltjük 80 liter hidegvizzel, és bekapcsoljuk a fűtését a fűtőszál elkezdi melegíteni a vizet a beállított hőmérsékletre a bojlerben lévő víz térfogata elkezd nőni. Ami következtében nő a nyomás a villanybojler tartályában. Ha nem lenne rajta biztonsági szelep, a megnövekedett nyomás hatására szétrepedhet, sérülhet az acél tároló, ami miatt elárazhatja a lakást a kiszabaduló víz. Amikor megnő a nyomás a bojlerben a bojler biztonsági szelep nyit és elvezeti a vizet a kiépített lefolyóba vagy egy kihelyezett tároló edénybe. A minden napos használat miatt egy idő után gyengül öregszik vagy elkoszolódik a biztonsági szelep rugója, ami elkezd folyamatosan folyni, csöpögni. Ilyenkor már csak a szelep cseréje szünteti meg a folyamatos csöpögést.

Csöpög a víz a bojler aljából

Amikor elkezd csöpögni a víz a bojler aljából vagy rozsdás víz folyik végig a vízmelegítő külső burkolatán az esetek többségében már sajnos korrodált lyukas a bojlerünk. Ezekben az esetekben már csak a bojler csere oldja meg a problémát. Szintén javíthatatlan a villanybojler, ha a bojler alján lévő hideg melegvíz csonk, kék és piros műanyag szín jelölése alól folyik a víz.

Hajdu 80 literes villanybojler felszereles BudapestenÚj bojler bekötés felszerelés

A Hajdu villanybojlerek remekül javíthatók és szervizelhetők. A tartályon kívül minden alkatrésze cserélhető. Ezért kiemelkedően fontos védenünk a zománcos tartály belső felületét.
Azt a védelmet a magnézium védő anód hivatott ellátni. A bojler anódot 2 -3 évente kellene ellenőrizni illetve szükség esetén cserélni. Ha ez elmarad, egy idő után teljesen elfogy az anód, megszűnik a védő hatása. Ekkor elkezdi az elektrokorrózió lebontani a bojler faláról a zománc felületet, és végtelen marad a bojler acél tartálya a korróziós hatásokkal szemben. És szép lassan átjut a víz a bojlerünk falán.

Amikor ez bekövetkezik, sajnos új bojlert kell felszerelni a régi helyet, mert tovább már nem tudja biztonságosan ellátni a feladatát.

Legyen szó bojler karbantartás, bojler javítás, vagy bojler cseréröl Budapest XIV.-kerületében Hajdu bojler szerelő, családi vállalkozásunkra a hét minden napján számíthat,

Hívjon akár most, hogy minél hamarabb élvezhesse a melegvíz nyújtotta előnyöket és komfortot.

Nyári Tibor bojler szerelő Budapest XIV. kerület

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő Zugló

 Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.