Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
csöpög a bojler alja

Csöpög a bojler alja?

Miért csöpög a bojler alja?

Ha azzal szembesülünk, hogy csöpög a bojlerünk alja, bizony az első, automatikus reakciónk a pánik. Vajon mi lehet a baj, mennyire súlyos a gond, miként orvosolható a probléma? Mielőtt teljesen eluralkodna rajtunk a félelem érdemes közelebbről megvizsgálnunk a jelenséget. Amennyiben láthatóan rozsdás víz folyik a villanybojlerből úgy, a készülék áramtalanítását követően helyezzünk alá egy lavórt, ugyanis a rozsdának van egy olyan, roppantul bosszantó tulajdonsága, hogy elszínezi a felületet, amivel érintkezik például ebben az esetben a fürdőkád eshet áldozatául az „antik” külsőnek.

 Lényeges, hogy mi magunk ne essünk neki a bojler szervizelésének, hanem hívjunk ki szakembert, aki valószínűleg pillanatok alatt helyre tudja hozni betegeskedő vízmelegítőnket. Ez nem csak azért élvez prioritást, mert hozzá nem értésünkkel további károkat okozhatunk berendezésünkben, bár tény, hogy ez is igaz.

Ám, ami még fontosabb, hogyha csöpög a bojler alja az akár azt is jelentheti, hogy a belső, elektronikai elemeket is érinti a vizesedés, amely zárlathoz is vezethet. Az elhamarkodott barkácsolás tehát kifejezetten veszélyes lehet, testi épségünk szempontjából is!

Amennyiben a bojlerből szép komótosan csöpög a meleg víz, alacsony nyomással, akkor szinte biztos, hogy nem a vízhálózattal van a probléma. Vagy a biztonsági szelep, vagy a nyomáscsökkentő meghibásodása a leggyakoribb kiváltó ok. Abban az esetben, viszont ha a bojler műanyag előlapja alól csordogál a víz, akkor elképzelhető, hogy a bojler alaplapjának korróziója, vagy a tartály túlzott vízkövesedése miatt túlmelegedett, és sérült tömítés a ludas. A nyomáscsökkentő hibás működésével is együtt járhat, hogy csöpög a bojler alja. Ekkor túl nagy nyomás jön létre a bojlerben, ami miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár a tartály is szétrepedhet.

A fenti példák jól mutatják milyen sok oka lehet annak, hogy valamilyen elváltozást tapasztalunk, bojlerünkben. Épp a lehetséges okok sokszínűsége, és készülékünk, valamint saját magunk védelme érdekében mindenképpen forduljunk szakértő segítségéhez.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Miért csöpög a bojler alja ?

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569