Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért csöpög a Hajdu villanybojler alja

Csöpög a villanybojler alja

Csöpög a villanybojler alja? Mi az oka és mi a teendő?


Az egészen biztos, hogy a Magyarországon kapható vízmelegítő berendezések közül a Hajdu bojlerek a legmagasabb minőségű és legmegbízhatóbb termékek. Mivel ezzel a legtöbben tisztában vagyunk, könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy elfelejtjük, kihagyjuk a szükséges karbantartást, illetve ellenőrzést, mondván, úgysem romlik el, hiszen kiváló minőségű. Ez a hozzáállás sajnos nem megfelelő, hiszen a karbantartás hiánya bármilyen típusú vízmelegítő készülék esetében is meghibásodást, vagy a legrosszabb esetben a teljes tönkremenetelt eredményezheti. Ha már megtörtént a baj, tehát arra gyanakszunk, hogy Hajdu villanybojlerünk meghibásodott, érdemes először felméri a terepet. Gyakori probléma lehet például a villanybojler aljának csöpögése, amit nagy valószínűséggel csak képzett szakember tud megszüntetni.

 Miért csöpög a Hajdu villanybojler alja?


A villanybojler aljának csöpögése többféle problémát is jelezhet. Ha a víz nagyon lassan, alacsony nyomással csöpög a bojlerből, akkor nagy valószínűséggel nem a vízhálózatban keresendő a hiba, hanem a nyomáscsökkentő, illetve a biztonsági szelep romolhatott el. Ha azonban ezzel ellentétben a víz erőteljesebben csöpög a Hajdu villanybojler aljából, akkor előfordulhat, hogy a tartály extrém módon vízköves, vagy a villanybojler alaplapjának korrodálódásáról van szó. A nyomáscsökkentő meghibásodásának esetében a berendezés nem szabályozza megfelelően a víznyomást. Ez a lehetőség rendkívül veszélyes lehet, és ha nem hívunk azonnal képzett szerelőt, akkor a bojlerben kialakult magas nyomás a bojler kilyukadásához, sőt, szélsőséges esetben még robbanáshoz is vezethet! Érdemes tehát felmérni a kárt, összeírni az általunk tapasztalt gyanús jeleket, majd mindenképpen szakemberhez fordulni, aki a problémát minden esetben biztonságosan és hatékonyan oldja meg!

Mi tehát a teendő, ha meghibásodást észlelünk?


A szörnyű felismerés után tehát az elsődleges feladatunk az, hogy megvizsgáljuk közelebbről a villanybojlert. Semmiképp se nyúljunk még hozzá, csak figyeljük meg, milyen hangokat ad ki, milyen intenzitással csöpög belőle a víz, stb. Ha például rozsdás víz csöpög a villanybojlerből, rögtön helyezzünk alá egy lavórt vagy nagyobb tálat annak érdekében, hogy a rozsda ne fogja össze az alatta lévő csempét, járólapot vagy a kádat. Miután ez megtörtént, hívjunk szakembert! Nem érdemes az otthoni szereléssel próbálkozni, mert sok esetben rendkívül veszélyes lehet!

Csöpögő Hajdu villanybojler javítása Budapest 06 20 398 7569