Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu villanybojlerek otthonra

 Villanybojlerek otthonra

Egyre gyakoribbak az elektromos vízmelegítő rendszerrel felszerelt lakások, házak Magyarországon. Ez nem is olyan meglepő adat, hogyha figyelembe vesszük azt, hogy a készülékek telepítése sok esetben gazdaságosabb, mint mondjuk a gázbojlereké. Mivel villanybojlerről beszélünk így bekötése nem függ a gáz bevezetésétől, sőt hatósági engedélyre sincsen szükség hozzá. Az előnyök listájához tartozik még az is, hogy a villanybojlerekben tárolt víz hőmérséklete kitűnően szabályozható, és épp a tárolásnak köszönhetően azonnal elérhetővé válik a várva várt meleg víz.

Bónuszként a villanybojlerek használatakor nincs égéstermék, azaz szénmonoxid mérgezés veszélye nem fenyeget, és kéménycsatlakozásra sincsen szükség.

Akkor sincsen probléma, hogyha a gázbojler érett meg a leváltásra. Ebben az esetben a villanybojler számára földelést, és külön áramkört kell biztosítani, azaz külön kismegszakítóval kell rendelkeznie, valamint a Fi Relé beszerelése is kötelező. A 30 literes, vagy annál nagyobb villanybojlert kizárólag állandó bekötéssel lehet az áramkörre kapcsolni, azaz a konnektoros megoldás nem játszik!

A víz bekötésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Nem lehetetlen az a bonyolult, ám nem megoldhatatlan eset, hogy a meglévő bojler bontható csatlakozás nélkül, fixen van rácsatlakoztatva a hálózatra. Ez nagyban megnehezíti a biztonsági szerelvények cseréjét. Ilyen bekötés esetén érdemes elgondolkodni a cserén, és a változtatáson.

Az új bekötés során a fali csatlakozáshoz a vízvezetékcsőben sarokszelepet helyeznek, amihez prímán kapcsolható a bekötőcső. A flexibilis bekötőcsövek lehetnek fémszövet borítású gumitömlők, de amik még ezeknél is biztonságosabb, strapabíróbb megoldást nyújtanak azok a rozsdamentes bordás bekötőcsövek, amelyek a helyszínen méretre szabhatóak, ezzel a munka esztétikumát, könnyebbségét is növelni lehet.

A villanybojler beszerzése előtt fontos jól átgondolni a pontos igényeket. Mekkora tartállyal rendelkező, milyen hatásfokú bojler az, ami a leginkább kifizetődő használatra képes a családban. Az igényeket pl. víz felhasználása, víz megkívánt hőmérséklete stb. alaposan körbe kell járni, hogy a választás hosszú évekre, évtizedekre szóljon.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek szerelése Budapesten