Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
villanybojlerek felszerelése bekötése Budapest

Villanybojlerek

A villanybojler hőveszteségét több dolog is befolyásolhatja. Az egyik lényeges szempont a szigetelés. A megfelelő szigetelési vastagság elengedhetetlen ahhoz, hogy a bojlernek minimális legyen a hővesztesége. Ez az érték általában 22-50 mm, de léteznek ennél vékonyabb szigetelőréteggel ellátott készülékek is. Utóbbiak esetében a hőveszteség sokkal nagyobb, ráadásul az áramfogyasztás is megnövekszik, ami abszolút nem teszi gazdaságossá, takarékossá a bojler működését.

 A tartály fémlemezének vastagsága, és bevonata sem mellékes információ, ahogy a bojler teljesítménye sem. A körültekintő vásárlás során ezekre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni.

Villanybojlerek fajtái

Az 5-15 literes űrtartalmú bojlerek teljes egészében elegendőek, ha kézmosó, vagy mosogató kiszolgálásáról van szó. Ezek a kisméretű bojlerek a mosdó alá, vagy fölé szerelhetőek, de akár bútorba is lehet építeni őket. Ezeket a fajtákat gyártják a villanybojlerekkel megegyező kivitelben, zárt rendszeresként, de szabad kifolyású, és átfolyású műanyag burkolatú készülékek formájában is elérhetőek már a piacon.

A szabad kifolyású vízmelegítő esetében a rajta feltüntetett űrtartalomnak megfelelő vízmennyiség állandóan rendelkezésre áll. Az átfolyós elektromos vízmelegítők csak abban az esetben vesznek fel áramot, amikor vízfogyasztás történik, így teljesítményük nagyobb. Mivel a fenti két típust nem terheli a hálózati hideg víz nyomása, így kizárólag speciális csaptelepekkel üzemeltethetőek.

A villanybojlerek üzembe állítása anyagi vonzattal jár, így mindenképpen olyan készüléket érdemes választani, mely hosszú távon megoldja meleg vizes problémáinkat. Mint minden gépészeti felszerelésen, így a bojleren sem érdemes spórolni, mert ez idővel megbosszulhatja önmagát. Igaz az internet berkeiben rengeteg használt készüléket kínálnak, ám lényeges, hogy szakember által alaposan bevizsgált darabot válasszunk, ha a használt típus mellett döntünk.

A hibák ugyanis többnyire kívülről nem látszanak, s zsákbamacskát vásárolni, pár ezer forint spórolása árán nem nevezhető jó befektetésnek.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojlerek szerelése Budapesten