Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
mitől folyik a bojler aljából a víz

Folyik a bojler?

Mitől és miért folyik a bojler aljából a víz?

A villanybojlerek kapcsán létezik egy alapszabály, amely kimondja, hogy a készülék soha, semmilyen körülmények között nem lehet vizes kívülről. Amennyiben rozsdás, esetleg vizes foltot veszünk észre a bojler takaróján, azonnal kezdjünk el gyanakodni, hogy a rendszer valahol átereszt, folyat, s keressük meg a probléma okát.

 Csöpögő villanybojler javítása folyás megszüntetése

Az első lépés, hogy el kell távolítanunk a műanyag burkolatot. A legtöbbször ennyi elegendő is szokott lenni, mivel a problémát többnyire a zárófedél korróziója okozza. Minden más esetben (például, ha a folyás a tartály, és a szigetelés között tapasztalható) az egész készüléket cserélni kell. Sajnos amennyiben a bojler tartálya hibásodik meg, akkor ezt házilag nem tudjuk megoldani.

A tartály védelméért természetesen tehetünk, ahogy már előző cikkeinkben is kiemeltük, az aktív anód folyamatos ellenőrzése, adott esetben cseréje növeli a tartály élettartamát. De nyilván adódhatnak helyzetek, amikor a rendszer meghibásodása teljes cserét igényel.

Ezekben az esetekben feltétlenül kérjük szakember segítségét. A probléma analizálásában közreműködhetünk a mesterekkel, ám a megoldást már bízzuk a szakértő kezekre. hiszen egy rosszul összeszerelt villanybojler további, súlyos problémát tud okozni.

A vízkő is ludas lehet a legtöbb bojler esetében tapasztalt hibában. Sajnos a magyar vizek keménysége nem segít abban, hogy távol tartsuk háztartási eszközeinktől a vízkövet. A Ca, és Mg ionokkal dúsított hazai víz tökéletes alapul szolgál a vízkő képződésnek, lerakódásnak.

Ez a réteg kizárólag káros hatásokkal bír, így a legjobb, hogyha még a kialakulását is megelőzzük. A vízlágyítás segítségével kiküszöbölhető a probléma, így megóvhatjuk bojlerünk életét. A vízkő ugyanis képes megrepeszteni a csöveket, eltömíteni az alkatrészeket, ezzel csöpögést, folyást, üzemzavarokat előidézve.

Összegezve, ha bármikor folyást, csöpögést tapasztalunk próbáljuk meg felmérni a baj okát, a lehetséges megoldásokat, de ha bizonytalanok vagyunk, akkor inkább már a felméréshez is kérjük szakember segítségét, aki szakszerűen képes orvosolni a felmerülő problémákat.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú vízmelegítő bojlerek javítása  Budapesten