Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
bojler szelep, bojler nyomáscsökkentő

Főszerepben a bojler szelep

Bojler nyomáscsökkentő szelep

Alábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen fontos szerepet tölthet be a bojler szelep, vízmelegítőnk hatékony működésében. A villanybojlerek nagy általánosságban kijelenthető, hogy három, négy bar nyomáson üzemelnek tökéletesen. A nyomáskülönbség kifejezetten veszélyes lehet a vízmelegítőnkre nézve, hiszen csőrepedés is keletkezhet a változó nyomás hatására, de akár szét is robbanhat a túlterhelt készülék. A nyomást sok minden befolyásolhatja, például egy egyszerű áramkimaradás is okozhat súlyos problémákat, de a mosógép hirtelen kikapcsolása sem mondhatú túlságosan előnyösnek. A szivattyú hirtelen megakasztása, vagy leállítása minden esetben a nyomásértékek eltolódását eredményezi, ami kifejezetten rossz hatást gyakorol a berendezésre.

 Emiatt is érdemes beszereltetnünk bojlerünkbe nyomáscsökkentő szelepet, melynek alkalmazásával a fenti problémák teljesen megelőzhetőkké válnak. A nyomáscsökkentő szelep megakadályozza azt, hogy villanybojlerünket magas nyomás érje, így az ebből a gondból fakadó károk közel nyolcvan százaléka megsemmisíthető. A bojler nyomáscsökkentő szelep két fajtája ismert, az egyik a tehermentesített, míg a másik a nem tehermentesített. Utóbbi hatékonysága nagyban elmarad a tehermentesített szelep hatásmechanizmusától.

A tehermentesített bojler szelep előnye abban rejlik, hogy saját magunknak tudjuk beállítani az optimális nyomásértéket. Ezzel a praktikus kis módszerrel rengeteg pénzt, és energiát tudunk megspórolni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tehermentesített szelep alkalmazása kifejezetten költséghatékony. Ráadásul a bojler nyomáscsökkentő szelep kiemelkedő tulajdonságai közé sorolandó az a tény is, hogy működése nem hangos, a nyomás koordinálása nem jár zajjal.

Természetesen idővel ezek az alkatrészek is elfáradnak. Ebben az esetben a tartály felfűtése során túlnyomás keletkezik. A felesleges vizet ilyenkor a biztonsági szelep vezeti el, de ha folyamatos csöpögést, esetleg folyást tapasztalunk akkor nagy valószínűség szerint elfáradt a bojler szelep, a rugó idővel elgyengült, s már megérett a cserére.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdu bojler szelep szerelés csere Budapest