Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Csöpögő bojler bíztonsági szelep cseréje szerelése Budapest

Ha a bojler biztonsági szelep csöpög

Bojler túlnyomás szelep és biztonsági szelep csöpögés

Ha a bojler biztonsági szelep folyamatosan csöpög, akkor valamit tennünk kell a probléma orvoslásának érdekében. A háztartásban számos, ehhez hasonló, kisebb-nagyobb gond ütheti fel a fejét. Az elsődleges szempont a javíttatást tekintve, hogy hosszú távra tervezzünk, azaz a probléma kijavítása mindenképp minőségi módon történjen meg . Alapvetően minden esetben szakember segítségét érdemes keresnünk, hiszen egy látszólag egyszerűbb hibajelenséget is visszavezethetünk összetettebb, komolyabb okokra, melyeket mi képtelenek vagyunk analizálni, szakszerűen ellátni.

A bojler biztonsági szelep feladata a bojlerben, a hidegvíz felmelegítése során megnövő víznyomás ki engedése ki csöpögtetése. Annak érdekében, hogy a megnövekedett nyomás ne tegyen kárt a bojler tartályában és a melegvíz vezeték szerelvényeiben. Budai kerületekben mindenképp be kell a bojler elé építeni egy bojler nyomáscsökkentő szelepet is mert sokszor a Budai nyomás miatt akár a bojler hideg lehűlt állásában is kinyithat a szelep ami növeli a víz csatorna számlánkat.

Amennyiben viszont a bojler biztonsági szelepe  folyamatosan csöpög az azt jelenti, hogy a feszítő rugó vagy a tömítés elfáradt, esetleg hajszálvékony repedés keletkezett rajta, aminek hála átereszti a vizet. Ez a gond nem elhanyagolható, még akkor sem, ha csak minimális eresztésről beszélünk, mivel a megfáradt tömítések a jövőben súlyosabb gondokat is okozhatnak, melyek szervizelése még költségesebb lehet. Így az aprónak tűnő hibákat sem szabad félvállról vennünk, s a „besorolást” jobb, ha hozzáértő szakemberre bízzuk.

A bojler szerelő kiérkezéséig persze nyugodtan tehetünk egy műanyag tálat a csöpögő rész alá, hiszen a felszabaduló folyadék azon túl is okozhat kellemetlenségeket, hogy tudjuk, valami nincsen rendben a vízmelegítőnkkel. A bojler biztonsági szelepének csöpögése utalhat egy nagyobb belső problémára is, amelyet kizárólag akkor analizálhatunk, hogyha a készüléket szétszedjük apró darabjaira.

A szétszedés is nagyfokú szakértelmet igényel főleg, hogy a helytelen összeszerelésből is megannyi plusz nehézségünk származhat, így jobb, ha ennek a feladatkörnek sem ugrunk neki, egyedül. A bojler biztonsági szelep csöpögése áldásos is lehet, mert sok esetben egy-egy megelőző tisztítás, szervizelés, valami lényegesen súlyosabb, nagyobb probléma előszelét lebbentheti fel, amit még így fel lehet deríteni azelőtt, hogy aktuálissá válna a meghibásodás.

Ezért sem szabad szó nélkül elmennünk az apróbb eltérések mellett, hiszen így óvhatjuk meg igazán vízmelegítőnk életét. Egy kis odafigyeléssel sokat javíthatunk villanybojlerünk működésén, s még annál is több pénzt spórolhatunk meg önmagunk számára.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Bojler biztonsági szelep szerelés BudapestAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.