Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Csöpögő bojler bíztonsági szelep cseréje szerelése Budapest

Ha a bojler biztonsági szelep csöpög

Bojler túlnyomás szelep és biztonsági szelep csöpögés

Ha a bojler biztonsági szelep folyamatosan csöpög, akkor valamit tennünk kell a probléma orvoslásának érdekében. A háztartásban számos, ehhez hasonló, kisebb-nagyobb gond ütheti fel a fejét. Az elsődleges szempont a javíttatást tekintve, hogy hosszú távra tervezzünk, azaz a probléma kijavítása mindenképp minőségi módon történjen meg . Alapvetően minden esetben szakember segítségét érdemes keresnünk, hiszen egy látszólag egyszerűbb hibajelenséget is visszavezethetünk összetettebb, komolyabb okokra, melyeket mi képtelenek vagyunk analizálni, szakszerűen ellátni.

bojler szelep csopogA bojler biztonsági szelep feladata a bojlerben, a hidegvíz felmelegítése során megnövő víznyomás ki engedése ki csöpögtetése. Annak érdekében, hogy a megnövekedett nyomás ne tegyen kárt a bojler tartályában és a melegvíz vezeték szerelvényeiben. Budai kerületekben mindenképp be kell a bojler elé építeni egy bojler nyomáscsökkentő szelepet is mert sokszor a Budai nyomás miatt akár a bojler hideg lehűlt állásában is kinyithat a szelep ami növeli a víz csatorna számlánkat.

Amennyiben viszont a bojler biztonsági szelepe  folyamatosan csöpög az azt jelenti, hogy a feszítő rugó vagy a tömítés elfáradt, esetleg hajszálvékony repedés keletkezett rajta, aminek hála átereszti a vizet. Ez a gond nem elhanyagolható, még akkor sem, ha csak minimális eresztésről beszélünk, mivel a megfáradt tömítések a jövőben súlyosabb gondokat is okozhatnak, melyek szervizelése még költségesebb lehet. Így az aprónak tűnő hibákat sem szabad félvállról vennünk, s a „besorolást” jobb, ha hozzáértő szakemberre bízzuk.

A bojler szerelő kiérkezéséig persze nyugodtan tehetünk egy műanyag tálat a csöpögő rész alá, hiszen a felszabaduló folyadék azon túl is okozhat kellemetlenségeket, hogy tudjuk, valami nincsen rendben a vízmelegítőnkkel. A bojler biztonsági szelepének csöpögése utalhat egy nagyobb belső problémára is, amelyet kizárólag akkor analizálhatunk, hogyha a készüléket szétszedjük apró darabjaira.

A szétszedés is nagyfokú szakértelmet igényel főleg, hogy a helytelen összeszerelésből is megannyi plusz nehézségünk származhat, így jobb, ha ennek a feladatkörnek sem ugrunk neki, egyedül. A bojler biztonsági szelep csöpögése áldásos is lehet, mert sok esetben egy-egy megelőző tisztítás, szervizelés, valami lényegesen súlyosabb, nagyobb probléma előszelét lebbentheti fel, amit még így fel lehet deríteni azelőtt, hogy aktuálissá válna a meghibásodás.

Ezért sem szabad szó nélkül elmennünk az apróbb eltérések mellett, hiszen így óvhatjuk meg igazán vízmelegítőnk életét. Egy kis odafigyeléssel sokat javíthatunk villanybojlerünk működésén, s még annál is több pénzt spórolhatunk meg önmagunk számára.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Bojler biztonsági szelep szerelés Budapest