Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú bojler 120 literes világít de nem melegít

Hajdú bojler 120 literes mikor kapcsol be?

Hajdu 120 literes bojler nem kapcsol beHajdú 120 literes bojler naponta többször is bekapcsolhat

A kérdés, miszerint Hajdú bojler 120 literes mikor kapcsol be? Sűrűn előfordul a felhasználók körében. Természetes, hogy minden egyes folyamatot a legjobb nemcsak tudomásul venni, hanem megérteni. Ehhez szorosan kapcsolódik a vízmelegítő működési elve, és ezzel együtt a bekapcsolás, üzemelés rendje.

A bojler bekapcsolása a meleg vízzel függ össze. A géptesten található kontroll lámpa jelzést ad önnek arról, hogy a berendezés aktuálisan aktív állapotban van-e.

A gyakorlat nyelvére lefordítva, ha a kontroll lámpa világít, akkor a bojler szépen végzi a feladatát, a víz felmelegítését, vagy hőntartását.

Az, hogy ez a periódus meddig tart, és milyen sűrűn ismétlődik már egy sokkal összetettebb kérdés, és pontosan ezért általános válasz nem igazán adható rá.

Nem mellékes először is, hogy hány fokra állította be a hőfokszabályozót. Minél magasabb annál több melegítésre van szüksége a tartályban található víznek, teljesen logikusan.

 Ebből az is következik, hogy a tartály űrtartalma is mérvadó a kérdésben. Minél nagyobb a tartály, annál több víz várja a felmelegedést.

A felelet tehát jól látszik, hogy több változós.

A beállított hőfok prioritást élvez a gazdaságosság szempontjából, de van egy kis csavar a történetben. Ugyanis lehet, hogy a józanész azt diktálná, hogy minél alacsonyabbra legyen kalibrálva a gép (ezzel minimalizálva a fogyasztást), ám a gyakorlatban ez sokkal több veszéllyel jár, mint haszonnal.

Azok a baktériumok ugyanis, melyek alapban megtalálhatóak a vízben alacsony hőfokon elszaporodnak, aminek komoly egészségügyi kockázatai lehetnek.

Spórolás ide, takarékosság oda saját egészségét egy percig sem érdemes kockáztatnia.

Tehát a Hajdú 120 literes bojler mikor kapcsol be?

Amikor elérkezett az idő a víz felmelegítésére. A Hajdú termékei kiváló paraméterekkel büszkélkedhetnek, és a legújabb innovatív technológiákat sűrítik magukba. Azaz biztos lehet abban, hogy a lehető legkedvezőbb energiafelhasználással üzemelnek.

Csak akkor kapcsolnak be, amikor szükséges, s ezt a kontroll lámpának hála könnyedén nyomon követhető, ellenőrizhető.

A felfűtési idő végén, amikor a bojlerben a víz felmelegszik a beállított hőmérsékletre a bojler hőfokszabályozó kikapcsol,a kontroll lámpa kialszik .

Körülbelül a víz 15 %-ának kieresztése, hűlése után a szabályozónak önműködően vissza kell kapcsolnia. Amennyiben nem kapcsol be a fűtés, bojler szerelőt kell hívni.

Világit a kontroll lámpa de nem melegít a bojler

Ritkán de előfordulhat hogy azt látjuk hogy világít a 120 literes bojler kontroll lámpája, mégse melegszik a víz a bojlerben. Ezt a jelenséget általában a bojler fűtőszál meghibásodása okozza.

 

Hajú bojler 120 literes Budapest
Nyári Tibor bojler szerelő: 06-20-398-7569

Ha a Hajdú bojler nem kapcsol be