Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu bojler alkatrész csere bojler javítás
Bojler alkatrész csere Budapest

Hajdu bojler alkatrész vásárlás, beszerelés Budapest

Hajdu bojler alkatrészek karbantartása cseréje


Alapvetően kétféle vízmelegítési megoldást használunk széleskörűen; ezek a gázfűtésű és a villamos energiával működő bojlerek. Ezek közül a villanybojlerek jelentik az elterjedtebb megoldást.

A villamos bojlerek egyik előnyös tulajdonsága, hogy szinte semminemű karbantartást nem igényelnek, szabadon és kényelmesen használhatók. Ettől függetlenül oda kell figyelünk a vízkőképződésre, mert ez a jelenség nem csak rontja a fűtőszál teljesítményét, hanem tönkre is teheti a berendezést.

Hajdu bojler alkatreszBojler alkatrészek beszerzése Budapest

Ha vészesen tönkremegy a fűtőszál vagy valamely más belső alkatrész, az esetben a vízkő eltávolítás már nem feltétlenül jelent tökéletes megoldást, sokszor új alkatrészt kell vásárolni. Sajnos ez a megoldás nem áll rendelkezésre minden egyes gyártó termékei esetében.

Sajnos Magyarországon is megjelentek azok az alsó árkategóriás termékek, amelyek minőségi mutatói komoly hiányosságokat mutatnak. A gyenge minőségű behozatali bojlerek esetében a legnagyobb probléma mégis az, hogy gyakorlatilag képtelenség megfelelő pótalkatrészt vásárolni hozzájuk.

A Hajdu bojler alkatrész ellátottság kimagasló, így ezzel a termékkel kapcsolatban ilyen gond nem fordulhat elő. Mindemellett érdemes tudni, hogy az olcsó távol-keleti villanybojlerek minőségi hiányosságai miatt rövidebb várható élettartammal is rendelkeznek.

Alapvetően úgy védhetjük meg a bojlerünk állapotát, ha rendszeresen tisztítjuk a belső alkatrészeket, illetve gondosan eltávolítjuk a vízkövet. A villanybojlert használók általában nem tudják, hogy a belső, vízzel érintkező alkatrészeket időnként tisztítani kell. A tisztítás gyakoriságát elsősorban az határozza meg, mennyire kemény a hálózati víz; a kemény víz esetén nagyobb mennyiségben csapódik ki vízkövet előidéző elem, lágy víz esetén ez sokkal kisebb mértékű. Általánosságban azt lehet mondani, hogy két vagy három évente szükséges elvégezni a belső alkatrészek tisztítását, illetve szükség esetén a cseréjüket.

A fűtőszál mellett az aktív anód rúd a legfontosabb Hajdu bojler alkatrész, amely elsősorban a bojler belső alkatrészeinek védelmét látja el a korrózió káros hatásaival szemben. Az anód rúd egy speciális magnézium ötvözetből készül, amely képes magára irányítani a korróziós folyamatokat, így megvédve az értékesebb alkatrészeket, valamint a bojler felső szerkezetét a különböző korróziós hatásoktól.

hőfokszabályzóBojler alkatrész – Hőfokszabályzó

Bojler hőfokszabályzó lehetővé teszi a bojler hőfok beállítását, szabályzását. Az összes Hajdu villanybojler rendelkezik hőfokszabályzó alkatrésszel, amivel beállíthatjuk az ideális hőfokot bojlerünkben.

Az ideális hőfok beállítás 55 – 60 celsius fok között ajánlott. A túl magas hőfok beállítás növeli a vízkő képződést, a túl alacsony hőmérséklet segíti a baktérium képződést a tartályban.

Hajdu bojler hőkorlátozóHőkorlátozó is fontos bojler alkatrész

A hőkorlátozó is fontos bojler alkatrész. Megakadályozza a bojler túlmelegedését abban az esetben, ha a hőfokszabályzó meghibásodna. Amikor túl melegszik a bojlerben lévő melegvíz és eléri a 110 celsius fokos hőmérsékletet a hőkorlátozó kiold, és elveszi a áramot a fűtőszálról.

bojler fűtőszál bojler alkatrészBojler fűtőszál

Amikor fűtőszálra van szüksége, vásárlás elött több dologra is oda kell figyelnie. Mivel ez az alkatrész több méretben és típusban megvásárolható.

Létezik belőle 24mm és 30mm széles beépítésű és vásárolható belőle 1200W 1800W 2400W és akár 3000W is. Tehát beszerzés elött tájékozódni kell a fűtőszál típusáról és teljesítményéről.

De általányosan elmondható hogy a 50 – 80 literes Hajdu bojlerekhez 1200W és 1800W fűtőszál a 120 litereshez 1800W a 150 és 200 literesekhez 2400W illetve 3000W is beépíthető. A nagyobb teljesítményű fűtőszálak viszont jobban megterhelik a hálózatot és a vezetékeket ezért nem árt, ha a vezetékek ellenőrizzük a nagyobb fűtőszál vásárlása elött nehogy ne bírják hosszútávon a terhelést.

bojler szelep csöpögBojler biztonsági szelep

A bojler biztonsági szelep feladata, hogy a megnövekedett víznyomást elvezesse a bojler tartályából. Ugyanis minden felfűtés alkalmával növekszik a víz nyomása és térfogata a vízmelegítő tartályában. Ezért a tartály védelmében azt el kell vezetni, kikell csöpögtetni, hogy ne sérüljön a bojler acél tartálya.

Hajdú bojler alkatrészek szervizelése és cseréje Budapesten 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Hajdú bojler alkatrészek beszerelése BudapestAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.