Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért melegít kevés melegvizet a bojler

Hajdú bojlere kevés vizet melegít?

Miért kevés a melegvíz a bojlerben?

Ha a Hajdú bojler kevés vizet melegít, annak nyomós oka van, amit érdemes minél előbb felkutatni, kiderítenie. Ugyanis, ha valamilyen meghibásodás áll a háttérben, akkor az idő is fontos faktor, lényeges, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megoldást találjon. A legtöbb esetben ehhez szakember segítsége szükséges, hiszen a hozzáértő szakértelem pillanatok alatt fel tudja fedni a probléma gyökerét.
Nyilván Hajdú bojlere nem azért melegít kevés vizet, mert túlságosan kis kapacitású készülék mellett döntött. Bár, ha ez lenne a kiváltó tényező, akkor csak a csere hozhatna megoldást.

 A legtöbb esetben a triviális jelenségnek tűnő, ám annál több bosszúságot okozó vízkövesedés a ludas. Magyarországon a kemény víz számolatlan problémát generál az elektromos eszközökben, melyek valamilyen úton-módon működésük közben kontaktusba kerülnek a vízhálózatból érkező vízzel. A kávéfőzők, mosó- és mosogatógépek csak a jéghegy csúcsát alkotják. A bojlerek is abba, a népes családba tartoznak, melynek tagjai nagyon megszenvedik a sók lerakódását.

Hogy járul hozzá a vízkő ahhoz, hogy Hajdú bojlere kevés vizet melegít?

A különböző ásványi anyagok észrevétlenül képesek letapadni a bojler csöveiben, tömítéseiben, sőt a berendezés lelkében, a fűtőszálon. Utóbbi jelenti talán a lehető legsúlyosabb problémát, hiszen ha nem cselekszik, akkor akár a teljes alkatrész cseréjére is sor kerülhet. Nem véletlen, hogy hazánkban évente egyszer legalább vízkőtelenítésre szorulnak az elektromos melegítők, és akkor még viszonylag finoman becsültük meg a számokat.

vizkoves bojler futoszalA gyakorlatban annyi történik, hogy a vízkő szépen, lassan, fokozatosan átöleli, körbe veszi a fűtőszálat, ami egyre kevesebb víz melegítésére képes, sőt idővel a víz hőfoka is egyre alacsonyabbá válik.

Azaz a vízkő fojtogató hatásának köszönhetően a fűtőszál, s így a bojler nem képes ellátni alapvető funkcióját, rendeltetési feladatát. A végső stádiumban a rendszer teljesen leáll, és működésképtelenné válik, így nem érdemes halogatnia a cselekvést, ha azt tapasztalja, hogy Hajdú bojler kevés vizet melegít.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú bojler szerelés,javítás Budapest