Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú villanybojler vízkő eltávolítása

Hajdú villanybojler kontra vízkő

Avagy miért vízköves a villanybojler?

Az, hogy a kemény víz Magyarország egyik védjegye nem is lehet kérdés, s azok számára, akik villanybojlert használnak nem meglepő információ, hanem sok tapasztalatot kiváltott, kellemetlen tény. A vízben található ásványi sók ugyanis szívesen csapódnak ki hő hatására, azaz vízkő formájában élik tovább életüket. Ezzel a láncreakcióval nem lenne baj, ha a Hajdú bojler épségét nem veszélyeztetné, ez az „áldásos” folyamat. A kávéfőzők, és egyéb, elektronikai eszközök, melyek vízátfolyással, és hővel dolgoznak hamar megérzik a víz keménységének hátrányait, éppen ezért a tulajdonosoknak gyors, tartós megoldásra van szükségük.

De mi lehet ez, a jolly joker alternatíva?

Természetesen csak egyetlen módon tehet Hajdú bojlere egészségéért, ha nagy figyelmet szentel a vízkőtelenítésre. Hogy mikor jött el az idő, azt a használat során érezni fogja, de álljanak itt a leggyakoribb indikátorok:

Vízkő eltávolítása Hajdu villanybojlerből

1. Az idő
Önmagában az a tény, hogy bojlerét folyamatosan hadirendbe állítja egy bizonyos idő elteltével, természetesen magával vonja a vizkövesedés rémét. Ez az egyedi paraméterektől, és a hőfoktól függően 1-2 év is lehet.

2. Konkrét meghibásodások
Az alaplap elhasználódása, azaz kilyukadása, vagy épp a hőkorlátozó szétkapcsolása egyértelműen jelzi: megérett a Hajdú bojler némi karbantartásra.

3. A nem fűtő fűtőbetét
A leggyakrabban ismételt, vízkövesedésre utaló tünet, amikor már belepi a fűtőbetétet a vízkő, sístergő hangott ad ki a bojler fűtés alkalmával. A megnövekedett vízkő mennyíség miatt túlmelegedhet a fűtőszál környezete ami következtében sérülhetnek az alaplap és a fűtöbetét tőmítések és csöpögés alakulhat ki. Rendszeres karbantartással elkerülhetjük a nagyobb problémákat.

4. Törött vízcső
 Amikor hamar elfogy a melegvíz a bojlerből. A bojlerben lévő melegvízcső repedése,eltörése okozza azt a problémát amikor néhány tízliter melegvíz után egyre hidegebb víz folyik ki a csapokon keresztül.A Hajdú villanybojlerben eltörött meleg vízcső egyértelműen azt mutatja, hogy a rendszerben felütötte kőkemény fejét a vízkő, s már konkrét, súlyos nehézségeket produkál.

hajdu villanybojler vizkotelenitesA fenti felsorolás pazarul bemutatja a vízkő áldatlan tevékenységének súlyos következményeit. Nyilván a központi vízlágyítás is egy módszer, amivel a gyökerét szüntetheti meg a problémának, de ha már megtörtént a baj, akkor az egyetlen megoldás, ami segítséget jelenthet a vízkőtelenítés.

Amennyiben az alkatrészek irreverzibilis módon sérültek úgy, azok pótlását mindenekelőtt szakember közreműködésével meg kell oldania, ami a Hajdú villanybojler esetén, a könnyű alkatrész beszerezhetőség miatt nem okozhat nehézséget.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler vízkő eltávolítása Budapest