Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

Hőfokkorlátozó meghibásodása

Hajdu bojler hőfokkorlátozó meghibásodása

A Hajdu bojler hőfokkorlátozójának szerepe rendkívül magas a bojler biztonságos használata szempontjából. Mondhatjuk úgy is, hogy a hőfokkorlátozó a bojler egyik legfontosabb biztonsági eleme, hiszen akkor lép működésbe, ha a bojler hőfokszabályozó elektronikája valamiért nem üzemel.

Ilyenkor a hőfokkorlátozó 110°C-os víz esetén lekapcsol, megakadályozva így a bojler tartályában lévő víz túlmelegedését. Ha újabb fajta hőfokkorlátozót használunk, abban az esetben, a tartályban lévő víz lehűlése után, az oldalán lévő fekete gomb vagy fül lenyomásával lesz újraindítható a bojler fűtése.

Ám a gomb megnyomása csak átmenetileg oldja meg a problémát, hiszen a működési gondot valószínűleg egy nagyobb hiba válthatta ki, ami javítás nélkül újra és újra felléphet.

A hőfokkorlátozó meghibásodásának legvalószínűbb okai

A bojler hőfokkorlátozó meghibásodását a legtöbbször a bojler általános karbantartásának hiánya okozza. Fontos, hogy egy-két évente kicseréltessük a víztérben lévő aktív magnézium anódot, amely az elektrokémiai korrózió ellen védelmezi bojlerünket.

Ha nem végeztetjük el ennek cseréjét, abban az esetben a bojler alaplapjának hegesztésein és gyenge pontjain kilyukadhat a készülék, és az így kiszivárgó víz egyenesen belefolyhat a hőfokkorlátozó elektronikai részeibe. Ilyen súlyos esetben akár még veszélybe is kerülhetünk, hiszen zárlat is keletkezhet.

A hőfokkorlátozó meghibásodását a párásodás is okozhatja, amely főként akkor fordul elő, ha a bojler olyan magas páratartalmú helyiségben van, mint például a fürdőszobában a kád melletti falon. Abban az esetben, ha a zárlat lecsapja a bojler biztosítékát, semmiképp se nyúljunk a védőburkolathoz vagy a hőfokkorlátozó elektronikájához, különben komoly áramütés is érhet bennünket!

Mi a megoldás a hőfokkorlátozó meghibásodása esetén?

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a hiba a bojler hőfokkorlátozóját érinti, azonnal hívjunk egy képzett, megbízható villanyszerelő szakembert! A meghibásodott, beázott vagy sérült hőfokkorlátozó által okozott problémát ugyanis csak és kizárólag annak cseréjével lehet kiküszöbölni. A hőfokkorlátozó cseréje kizárólag képzett szakember által végezhető el, otthoni körülmények között tilos hozzáfogni az áramütés fokozott veszélye miatt!

Hajdu hőfokkorlátozó cseréje, bekötése Nyári Tibor 06 20 398 7569

 Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.