Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdú bojler

Hogyan ne spóroljon Hajdú bojlerének használatával!

Hajdú bojler mindennapos használata

Arról már nyilván sokszor, és sokat olvasott, hogy a villanybojler mennyire takarékos, gazdaságos alternatíva a melegvíz előállításának világában. Ez szóról szóra igaz, ám némi kiegészítésre szorul. A Hajdú bojler a magyar piac legmegbízhatóbb terméke, mely egyrészt minőséget kínál, évtizedek óta, bizonyított módon, másrészt esetleges javíttatás során sem hatalmas költségektől, sem tetemes várakozási időtől nem kell tartania. Vannak, azonban olyan felhasználók, akik az amúgy is optimális paramétereket még ideálisabbakká kívánják tenni, némi gépbeállítás árán.

A túlzott takarékosság néha káros is lehet

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy úgy állítják be a bojlert, hogy az ne fűtsön fel annyira, abban bízva, hogy így az energiaszámlán kevesebb nulla fog mutatkozni. Utóbbi remény valószínűleg beteljesül, hiszen a felfűtés során nincs szükség annyi áramra, mint azelőtt. Langyosabb víz, kevesebb energia – és máris megvan a recept a gazdaságos üzemeléshez. Igen ám, de a látszat mögé kevesen látnak, pedig ebben az esetben pont, a láthatatlan érában van a lényeg.

A túlságosan langyos víz ugyanis kiváló teret biztosít a különböző baktériumok elszaporodásának. Annyira Pazar a nedves közeg, amely ilyenkor a legionella számára is például adva van, hogy jobbat kívánni sem lehetne. Ilyen esetben bár a kórokozók szabad szemmel nem láthatók, a valóságban bizony elszaporodnak, és megannyi kellemetlenséget okoznak.

A baktériumok jelenléte a vízben nem csak elvi kérdéseket vet fel, hanem gyakorlati problémákat is eredményez. A különböző kártékony mikroorganizmusok ugyanis veszélyeztetik az emberi szervezet optimális működését, azaz megbetegíthetik a velük érintkezőket. Ez az ön bojlere esetén családját, s természetesen önmagát jelenti.

Vajon ér ennyit a tény, hogy még jobban spórolhat Hajdú bojlerének amúgy is maximálisan takarékos használatával?
Nem. A megannyi kellemetlenség, és a fizikai problémák nem érnek annyit, mint amennyivel az energiaszámla csökken. Utóbbi ráadásul nem is annyira kiugró érték, hogy azért bárkinek az egészségét, jó közérzetét kockára kellene tenni. Így a hőfokszabályozást jobb, ha nem állítgatja, a spórolás oltárán áldozva.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú bojler felszerelés Budapest