06-20-398-7569

Hajdú bojler meghibásodás esetén hívjon a hét bármely napján reggel nyolc és este nyolc között! Szolgáltatási terület: BUDAPEST

Hogyan válasszuk ki a megfelelő villanybojlert?

Minőségi Hajdú villanybojler kiválasztása

Válasszunk minőségi Hajdú villanybojlert hosszútávra

Egy kiváló minőségű villanybojler akár 20-25 évig is szolgálhat minket anélkül, hogy rendszeresen kelljen költenünk a javíttatására. Ahhoz azonban, hogy ez tényleg így történjen, tisztában kell lennünk azzal, hogy melyik a számunkra megfelelő készülék, valamint, hogy hogyan kell a készüléket megfelelően karbantartani ahhoz, hogy élettartama valóban hosszú legyen.

Érdemes sorra venni a különböző típusokat, például, hogy fekvő vagy álló bojlert szeretnénk. Laikusként azt hinné az ember, hogy az élettartam és a minőség szempontjából teljesen mindegy, hogy az adott villanybojler éppenséggel áll vagy fekszik, ez azonban egyáltalán nem igaz.

Több megkérdezett villanyszerelő véleménye alapján kimondható, hogy a fekvő modell sokkal kevésbé hosszú életű, ugyanis jóval nagyobb felületen kezdi ki a vízkő, mint álló testvérét.

Fontos szempont az is, hogy milyen márkájú villanybojlert választunk. Általában az olasz típusúak a legalacsonyabb minőségűek, ha viszont drágább, külföldi bojlert választunk, számítsunk rá, hogy az alkatrészek beszerzése és a javíttatás is megterhelheti a pénztárcánkat.

A magyar szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a piac legmagasabb minőségű villanybojlerei a magyar Hajdu bojlerek. A vízkővel való harcot azonban még akkor is meg kell vívnunk, ha a legjobb bojler tulajdonosainak mondhatjuk magunkat.

Hajdu villanybojler vízkő eltávolítása, bojler tisztítás

Vízköves bojler intőjelei

Ahogyan a vízkő gyűlik a bojlerben, úgy a fűtés egyre furcsább hangokat ad ki, mert a fűtőszál ilyenkor már csak a vízkövet melegíti, így forrni kezd körülötte a víz.

Ez okozza a bojler csöpögését, ami leginkább figyelmeztet a tisztítás szükségességére. A vízkő a fogyasztást is befolyásolja, akár a másfélszeresére is nőhet egy vízköves bojler áramszámlája.

 

A vízköves Hajdu villanybojler javítása

Hajdu bojler esetén a javítást elvégezhetjük saját magunk is. Ha észleltük a fent említett intőjeleket, az azt jelenti, hogy aktuálissá vált bojlerünk vizkőtelenítése. Az első feladatunk az áramtalanítás és a víz elzárása.

Ezután leeresztjük a vizet, kikötjük a vezetékeket és leszereljük a Hajdu villanybojler alaplapját, csak ezután tudjuk eltávolítani a vízkövet. Néha elengedhetetlen a korrodált vagy lyukas alaplap cseréje.

Szükség esetén ezután következik a bojler alaplap tömítés cseréje. Ezek után már csak a bojler összeszerelése, a vezetékek visszakötése és a vízzel való feltöltés következik. Ha nem csöpög belőle a víz, akkor a javítás sikeres volt.

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Hajdu villanybojler felszerelés, bekötése Budapest: 06-20-398-7569

Hajdu bojler csere Budapest

Hajdu villanybojler, villanybojler