Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
vízkő, aktív anód, villanybojler karbantartás

Karbantartási kisokos villanybojlerekhez I. rész

Aktív anód, vízkő, és hőkorlátozó

A Hajdú villanybojler strapabíró, stramm kialakítása miatt évtizedekig, problémamentesen üzemelhet, amennyiben 2-3 évenként időt, és energiát nem kímélve, egy kis odafigyeléssel elvégezteti az aktuális karbantartási feladatokat. Ezek a javítások, rendszeresség esetén kevés ráfordított pénzt, és időt emésztenek fel, ám befektetése minden területen megtérül, hiszen ha félvállról veszi a karbantartást, akkor végül olyan komoly hibába futhat bele, melynek orvoslása rengeteg energiába, és még annál is több pénzbe kerül. A költséges, és sürgős beavatkozás helyett válassza a megfontolt bojler-használatot, aminek alapvető feltétele, hogy néhány alkatrészre, és az alkalmazással kapcsolatos kitételre nagy hangsúlyt fektet.

A korrózióvédelem főszereplője a villanybojlerek életében az aktív anód, amely folyamatos használat mellett, kb. 1,5-2 év alatt elvízkövesedik és elfogyhat. Ha a vízmelegítő javítására kerül a sor, akkor a készülék megbontásánál mindenképpen érdemes tömítést cserélni, ezen kívül 10 mm keresztmetszet csökkenés esetén az aktív anód is felújításra cserére szorul. A magyarországi kemény vizek nem hazudtolják meg magukat, olykor fél vödörnyi vízkő is távozik a meggyötört eszközből. A vízkő, ahogy lerakódik a fűtőszál köré automatikusan megnöveli a felfűtési időt, aminek következtében garantálható a többletfogyasztás, és a többletköltség megjelenése. A vízkőtelenítés minimum 2-3 évente javasolt, emellett az aktív anód, fogyása esetén azonnal cserélendő, ezzel megakadályozható a tartály elrozsdásodása.

Az éjszakai árammérős üzemelés olcsóbb variánsa a bojlerek hálózatra kapcsolásának. Nyilván nem mellékes az éjszakai ciklusban üzemeltetett villanybojlereknél a tárolt víz hőmérsékletének milyensége. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, korszerű hőszigetelő anyagok, minimális hőveszteséggel garantálják az optimális hőmérséklet megőrzését. Ha a hőfokszabályozó meghibásodik, akkor működésbe lép, egy beépített, másodlagos biztonsági szerelvény, azaz a hőkorlátozó, amely a hőfokszabályozót helyettesíti, meggátolva a tartályban lévő víz felforrását, s ezzel együtt a robbanáshoz vezető gőz kialakulását.

 

Olvassa el a II. részt

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler karbantartás Budapest

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.