Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
kéményes vízmelegítő cseréje

Kéményes vízmelegítő cseréje villanybojlerre

Kéményes vízmelegítő leszerelése villanybojler felszerelése


Érkeznek a hűvösebb őszi napok és a hideg tél, lassan-lassan már elérkezik a pillanat, amikor a meleg és vastag takaró már nem elég, hanem szükség van a fűtési rendszer bekapcsolására is. Magyarországon ma két elterjedt melegvíz készítő megoldás létezik: az egyik a gáz vízmelegítővel való melegítés, a másik pedig a villanybojler. A régi elavult  gáz vízmelegítő sok esetben veszélyesebbnek mutatkozik, ezért a szakemberek a cserét ajánlják. A kéményes vízmelegítő cseréje villanybojlerre praktikus és biztonságos megoldás lehet akár hosszú távon is.

Gáz vízmelegítő csere villanybojlerre

A gáz vízmelegítőkkel főleg az a probléma, hogy elavultak és nagyon régiek a kémények, ahol a káros és mérgező gázok, amelyek égésre kerülnek a melegítés során, eltávoznak. Pontosan az jelenti a problémát, hogy a káros termékek a kémény vagy esetleg a kazán problémái miatt visszajutnak a belső légtérbe és ezzel egészségügyi problémákat, akár mérgezést is okozhatnak. A gáz vízmelegítők másik hátránya, hogy hangosan dolgoznak, az őrláng bekapcsolásának hangját és a vízmelegítés hangját nem sokan szeretik. Sajnos ezek a berendezések a környezetre is káros hatással vannak, hiszen a káros gázok mind a levegőbe jutnak, ezzel szennyezik a természetet. Egyetlen előnyük a villanybojlerrel szemben, hogy olcsóbb a gáz, mint az áram – bár mi erre is tudunk kontrázni (erről is olvashat cikkünkben).

Kéményes vízmelegítő cseréje elektromos bojlerre

A kéményes vízmelegítő cseréje villanybojlerre több okból is pozitív lehet. Egyrészt, ha már elavult, régi a kémény, akkor azt megjavíttatni elég költséges, és kérdéses, hogy egyáltalán meg lehet-e a jelenlegi hatályos kéménytörvények szerint javíttatni – ha nem, akkor egyértelműen csak a csere jöhet szóba. A kéményes vízmelegítőnél nem csak a kémény romolhat el, hanem a vízmelegítő kazán is, amelyről ha nem tudunk, akkor az szintén nagyon veszélyes az egészségre és a biztonságra nézve. A villanybojler ezzel ellentétben – a megfelelő karbantartás és a megfelelő használat mellett – semmi problémát nem okoz, nincs szükség kéményre, nincs lehetőség szivárgásra. Néha a vízkövet el kell távolítani, de ez egy kisebb munka csak. Nem mellesleg a villanybojler sokkal halkabban is működik, ami szintén nagy előny.

A kéményes gáz vízmelegítő cseréje villanybojlerre sok háztartásban azért nem következett még be, mert azt mondják, hogy sokat fogyaszt a bojler, a gáz gazdaságosabb. A modern technológiának köszönhetően ma már választhatunk energiatakarékos villanybojlert is, amely költséghatékonyan hoz meleg vizet a háztartásba.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Kéményes vízmelegítő cseréje Hajdú villanybojlerre Budapest