Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
vízszintes szerelésű fekvő bojler szerelése
Hajdu ZV vízszintesen szerelt bojler csere Budapest

Lehet-e a villanybojlert vízszintesen szerelni. Hajdu ZV fekvő bojler

hajdu fekvő bojler 120lHajdú fekvő bojler vízszintes szereléssel

Gyakran felmerül a felhasználók körében az a kérdés, hogy lehet-e a villanybojlert vízszintesen szerelni. Ez a téma azért élvez prioritást, mert többnyire a vízszintes szerelést azok kérik, akiknek egész egyszerűen, helyhiány miatt nincs lehetőségük a hagyományos elhelyezésre.

Tehát ebben az esetben gyakorlatilag a meleg víz léte, vagy nem léte a tét. Az persze csak még inkább növeli a bizonytalanságot, hogy számos, téves elképzelés, pletyka kering a köztudatban azokról, a nem létező hátrányokról, melyekkel az így elvégzett szerelés jár.

 De hogy előbb a feltett kérdésre adjuk meg a feleletet: természetesen probléma, akadály nélkül lehet a villanybojlert vízszintesen szerelni. A bojlereket gyártó cégek rengeteg típusból kínálnak „elfektetett” verziót, tehát attól sem kell tartania, hogy majd nem tud ideális eszközt választani, a kínálat kicsinysége miatt.Azon sztereotípiák miatt nem kell aggódnia, melyek riogatják a felhasználókat kezdve azzal, hogy a vízszintesen beüzemelt gépben lényegesen nagyobb a vízkövesedés, zárva azzal, hogy ezek a szerkezetek gyorsabban romlanak el, hibásodnak meg.


Néhány tényt ettől függetlenül érdemes megemlítenünk, hiszen a vízszintes szerelés nem csak a helykihasználás szempontjából tér el a hagyományos módszertől. A víz nem képes úgy berétegződni fekvő helyzetű berendezés esetén, mint amikor függőleges bojlerről beszélünk, ezért a csapolás során a hideg víz hamarabb keveredik össze a felmelegített vízzel, tehát viszonylag gyorsan kihűti azt.

De akkor mégis mi a megoldás? A problémakört laboratóriumokban is kutatták, ahol kimutatták, hogy a víz melegítésének hatásfoka 30%-kal kevesebb a vízszintes, mint a függőleges bojlerben.

Azaz, ha ön eddig úgy számolt, hogy egy 150 literes típus épp elegendő lenne háztartása számára, akkor úgy tudja kihúzni a jelenség méregfogát, ha nagyobb tartállyal rendelkező fajta mellett dönt. Így kiküszöbölhetővé válik a beáramló hideg vízből adódó kényelmetlenség.

Végül tehát két pozitív hírrel is szolgálhatunk önnek, hiszen a „lehet-e a villanybojlert vízszintesen szerelni” kérdésre igen a válasz, és az esetlegesen, az üzemelés módjából származó hátrányokat könnyen kivédheti.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú fekvő bojler bekötése, cseréje Budapest