Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

Mekkora villanybojlert vásároljunk?

Mekkora és hány literes villanybojlert válasszunk?


Amikor új házba költözünk, felújítjuk a fürdőszobát vagy csak tönkremegy a régi bojler, felvetődik a kérdés, mekkora kapacitással rendelkező új bojlert vásároljunk. A meleg víz előállítása minden egyes háztartásban nélkülözhetetlen, azt viszont mi magunk dönthetjük el, mekkora mennyiségben és milyen hőfokra szabályozva állítjuk elő a meleg vizet. A Hajdu bojler 80 l kiadása roppant népszerű, ez egy közepes méretű háztartás esetén megfelelőnek mondható. De nézzük kicsit alaposabban, mitől függ, mekkora bojlert érdemes vásárolnunk.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Mindenekelőtt azt kell számba vennünk, hogy a mekkora a család vízigénye, illetve hányan laknak az adott háztartásban. A bojler űrtartalmát az alapján határozhatjuk meg, hogy mekkora meleg víz fogyasztást bonyolíthatnak a családtagok. Ennek felbecsülése nem is olyan egyszerű, hiszen semmiféle adattal nem rendelkezünk, amit alapvető kiindulási pontként használhatnánk.

A bojler teljesítménye nagyon fontos, hiszen a jól megválasztott teljesítmény, illetve kapacitás biztosítja az optimális üzemelhetőséget. Természetesen a villanybojler ára a kapacitással egyenes arányban növekszik, de ez a különbség szinte elhanyagolható ahhoz a tételhez viszonyítva, amit egy nem optimálisan használt bojler produkál a villanyszámlán. Magyarán fogalmazva, a bojler vásárlása jelentős mértékben befolyásolja a villanyszámla alakulását; ez természetesen havi bontásban csupán egészen kis összegként jelenik meg, de az évek és évtizedek folyamán egyáltalán nem elhanyagolható összeg képződik, amit a túlméretezett kapacitásnak köszönhetünk...

Nagyobb űrtartalom nagyobb fogyasztás

A modern villanybojlerekkel kapcsolatban tudni kell, hogy energiatakarékos technológiát alkalmaznak, így a hatásfokuk lényegesen jobb, mint a néhány évvel ezelőtt gyártott készülékeké. Ennek ellenére természetesen tudni kell, hogy a nagyobb űrtartalom, illetve a nagyobb teljesítmény nagyobb fogyasztással is párosul. Választásnál érdemes szakmai tanácsot kérni; ez nem azt jelenti, hogy átengedjük a kereskedőnek vagy a szerelőnek a döntés jogát, viszont rendkívül hasznos véleményeket és tudnivalókat lehet ilyen módon megismerni.

Általában azt szoktuk mondani, hogy az 50 literes megoldások egyedül élőknek ajánlott, a 80 literes bojler pedig elegendő egy házaspárnak. A Hajdu bojler 80 l kapacitású kiadása tehát tökéletes választást jelenthet egy házaspár részére, de némi víztakarékosság árán egy vagy két gyermek tisztálkodása is megoldható ilyen űrtartalom mellett.

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő 06 20 398 7569

 

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.