Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Vízköves villanybojler fogyasztása

Mennyi a villanybojler fogyasztása

Mennyit fogyaszt normál esetben egy villanybojler?

Nehéz arra a kérdésre választ adni, hogy mennyi a villanybojler fogyasztása, hiszen egy-egy nap számos más árammal működő berendezést is használunk. Ugyanakkor figyelembe kell venni azt a fontos tényezőt, hogy a villanybojler fogyasztása nagyban függ a levegő hőmérsékletétől, a bojler űrtartalmától, és szigetelésétől, illetve – nem is gondolná, de – a vízkövesedés mértéke is befolyásolja a villanybojler fogyasztás értékeit.

 

Az áramszámla már megint az egekbe szökött és Ön a villanybojlerre panaszkodik?

Keresse a Hajdu bojlerek specialistáit, akik a probléma gyökerét keresik és oldják meg!

Hívjon most: +3620-398-7569

 

Hogyan csökkentsük a villanybojler fogyasztását?

Tudnia kell, hogy minél nagyobb hőmérsékletűre melegíti a vizet, annál nagyobb a vezetékben a hőveszteség. Az alacsony hőmérséklet csökkenti a vízkőképződést, ami rontja a készülék hatásfokát. Érdemes a hőmérséklet automatikus szabályozó egységét 60 fokra állítani, de a legtöbb esetben elég a 50 - 55 fokos hőmérséklet is.

A tároló tartalmát érdemes folyamatosan a meghatározott hőmérsékleten tartani, ezzel is elérhető valamilyen fokú spórolás. Nem érdemes egy napon belül le fel kapcsolgatni a bojlert mivel a kihűlt vizet több energiába kerül újból és újból, felmelegíteni mint szinten tartani a víz hőmérsékletét.

Ezeket a lépéseket követve az energiafogyasztásnak csökkennie kell. Amennyiben mégsem csökken, akkor máshol kell keresni a problémát. Amint már említettük a vízköves villanybojler többet fogyaszt. Érdemes ezt is ellenőriztetni, és ha beigazolódik a vízkövesedés, akkor érdemes kitisztíttatni vagy lecserélni a bojlert.


vizkoves villanybojlerMiért fogyaszt többet az elvízkövesedett bojler?

A vízköves villanybojler akár másfélszeressel is képes többet fogyasztani, mint a nem vízköves. Ez annak tudható be, hogy a vízkőlerakódás befedi szigeteli a fűtőszálat, redukálja annak működését, de lecsökkentheti a víztartály térfogatát is. A fűtőszál jóval magasabbra is felmelegedhet, ami még több károsodást okoz, nem csak a villanybojler fogyasztás megnövekedése következik be.

A túlzott vízkövesedés azonban nem egyik pillanatról a másikra következik be, ez egy igen hosszú folyamat végeredménye. A probléma időben felismerve visszafordítható, nem kell óriási összegeket kifizetni az áramra, nem kell új bojlert vásárolni ahhoz, hogy csökkentse a rezsijét, csupán ellenőrizze a vízkövesedés mértékét a bojler tartályán.

Kérje szakember véleményét és segítségét az ellenőrzés és a probléma áthidalása érdekében is.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat