Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Mennyi áramot fogyaszt a vízkőves villanybojler

Mennyi áramot fogyaszt egy Hajdu villanybojler?

Mennyít fogyaszt egy Hajdú villanybojler

A különböző elektromos árammal működő eszközök fogyasztását nehéz teljes pontossággal meghatározni. Egy Hajdu villanybojler átlagos áramfogyasztása például rendkívül sok tényezőtől is függhet. Függhet például a levegő hőmérsékletétől, a bejövő víz hőmérsékletétől, a bojler űrtartalmától, illetve szigetelésétől, a napi használat mennyiségétől, a bojler állapotától, valamint, ami a legkiemelendőbb, a bojler vízkövességének mennyiségétől.

Hajdu villanybojler fogyasztása

Kijelenthető azonban, hogy általánosságban, az előbbi tényezőktől eltekintve, egy 50 literes Hajdu villanybojler fogyasztása, 65°C-os víz melegen tartása esetén körülbelül 700 Wh 24 óra alatt. Ez az áramfogyasztás egy 80 literes villanybojler esetén 900 Wh-ra, egy 120 literes villanybojler esetén pedig körülbelül 1100 Wh-ra növekszik 24 óra alatt.

Igaz-e, hogy a vízköves bojler többet fogyaszt?

A villanybojler vízkövessége rengeteg problémát jelenthet, valamint számos komolyabb kárt is előidézhet a készülékkel kapcsolatban, ami a megfelelő karbantartás hiányában akár teljesen el is romolhat. A vízkőlerakódás ugyanis csökkentheti a villanybojler fűtőszálának teljesítményét, lecsökkentheti ezenfelül a bojler víztartályának térfogatát is, így a vízköves bojler jelentősen, akár a normál fogyasztás másfélszeresével is többet fogyaszthat. Az elvízkövesedett fűtőszál ezenfelül még veszélyes is lehet, hiszen a villanybojlerben lévő vizet a kelleténél jóval magasabb hőfokra hevíti.

Miért okoz többletfogyasztást a vízkövesség?

A vízkő okozta többletfogyasztás egy hosszú vízkövesedési folyamat végeredménye. A villanybojler túlzott elvízkövesedése esetén a fűtőszál nagy részben már csak a vízkövet melegíti, ami rendkívüli módon átmelegszik, túlmelegszik a fűtőszál környezete. Ekkor a bojler általában csöpögni kezd, ami azt jelzi, hogy az elvízkövesedett fűtőszál tömítése megég elveszti vízzáró képességét.

Ilyen mértékű vízkövesedés esetén a villanybojler fűtőszálának teljesítménye már jóval alacsonyabb, mint szükséges volna, valamint a bojler falára rakódott vízkő miatt a tartály űrtartalma is lecsökken. Mivel a vízkő rendkívül jó hőszigetelő anyag, így erőteljesen akadályozza a villanybojler hőátadását, ami így csak több energiát felhasználva, és csak sokkal lassabban képes a benne lévő víz optimális hőmérsékletre való hevítésére.

Hajdú villanybojlerek vízkőtelenítése karbantartása Budapest területén 06 20 398 7569

Hajdu villanybojler karbantartása
Nyári Tibor villanybojler szerelő: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

 

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.