Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler szelep csöpög, csöpögő bojler biztonsági szelep

Miért csöpög a bojler szelep

Ha csöpög a bojler nyomás szelep...


Mindenkivel megesett már, hogy egy fontos háztartási berendezés pont a legrosszabbkor hibásodott meg vagy romlott el. Ilyenkor természetesen az ember megpróbál az idő rövidsége miatt saját maga nekiesni az eszköz megjavításának, amely általában nem vezet túl jó eredményekhez. Ha azonban egy olyan fontos berendezés meghibásodásáról van szó, mint a villanybojler, akkor, lehet szó bármilyen hibáról, mindenképpen szakképzett, profi villanyszerelő szakembert kell hívni a probléma precíz és megbízható megoldása érdekében. Legyen szó akár a bojler túlfolyó szelep csöpögéséről, akár más, bonyolultabb problémákról, egy képzett szakember mindig a megfelelő módon fogja elvégezni a javítási munkálatokat.

 

Miért csöpög a bojler szelep?

A bojler felfűtése során a tartályban megnő a víz térfogata és nyomása, ennek elvezetésére szolgál a bojler biztonsági szelep.

Amennyiben észrevesszük, hogy a villanybojler nyomás szelepéből nemcsak felfűtéskor csöpög a víz,  hanem folyamatosan akkor nagy valószínűséggel a bojler szelep vízkövessége állhat a probléma hátterében. Ha a bojlerből csöpögő meleg víz folyamatosan folyik, akkor valószínűleg a szelep tömítés alá szorult szennyeződés, vagy elgyengült a nyomásszabályzó rugója okozza. Azonban előfordulhat, hogy a villanybojler nyomáscsökkentője hibásodhatott meg.

csöpög a bojler szelepeA probléma gyökere a fent említett nyomás szelep hibás működése lehet. Ilyenkor a villanybojler szelep csöpögni kezd, mert nem szabályozza megfelelően a víznyomást. A nem megfelelő szabályozás következtében a tartályban megnőtt nyomás miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár szét is repedhet a berendezés.

Mit tehetünk, ha csöpög a bojler szelep?

A villanybojler rendellenes csöpögése esetében azonnal érdemes szakembert hívnunk. Miután a szerelő megérkezett, megállapítja, hogy pontosan mi okozza a bojler szelep csöpögését. Ha a bojler túlzott vízkövességéről van szó, akkor egy egyszerű vízkő eltávolításra van csak szükség.

Az alaplap leszerelése után elvégzi a vízkőtelenítést, majd rögzíti az alaplap rögzítő csavart. Nem érdemes magunknak elvégezni a bojler szerelését, mert akár még komolyabb károkat is okozhatunk az eszközben vagy magunkban!

Bojler szelep cseréje javítása Budapest 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat