Villanybojler javítás szakember segítségével

Mindenkivel előfordult már, hogy egy minden nap használatos, fontos háztartási berendezés pont a legrosszabb pillanatban hibásodott meg vagy ment tönkre. Ilyenkor természetesen az ember megpróbál az idő rövidsége miatt saját maga nekiesni az eszköz megjavításának, amely általában nem vezet túl jó eredményekhez. Ha azonban egy olyan komoly eszköz meghibásodásáról van szó, mint a villanybojler, akkor, legyen szó bármilyen meghibásodásról, mindenképpen szakképzett, profi villanyszerelő szakembert kell hívni a probléma precíz és megbízható megoldása érdekében.

Legyen szó akár a villanybojler alaplap csöpögéséről, akár az alaplap tömítés cseréjéről, vagy akár egy lyukas villanybojler alaplapjának cseréjéről, egy képzett szakember mindig a megfelelő módon fog az eszközhöz nyúlni.

miért csöpög a bojler alja

 

Miért csöpög a bojler zárófedele?

Ha arra leszünk figyelmesek, hogy a villanybojler zárólapjából víz csöpög, akkor nagy valószínűséggel vízkövességre gyanakodhatunk. Ha a bojlerből csöpögő meleg víz kifejezetten alacsony nyomással folyik, akkor azonban előfordulhat, hogy a villanybojler biztonsági szelepe vagy nyomáscsökkentője hibásodhatott meg.

Abban az esetben, ha a biztonsági szelep a megszokottnál nagyobb nyomással csöpög, akkor valószínűleg a bojler alaplap korróziója, illetve a tartály magas fokú vízkövessége válthatta ki a problémát.

A probléma gyökere a fent említett nyomáscsökkentő meghibásodása is lehet. Ilyenkor a villanybojler nyomáscsökkentője nem szabályozza megfelelően a víznyomást, aminek következtében a tartályban megnőtt nyomás miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár fel is robbanhat a készülék.

Mi a teendő csöpögő bojler esetén?

Miután megbizonyosodtunk róla, hogy a bojler valóban rendellenesen csöpög, azonnal érdemes szakembert hívnunk. Ha rozsdás víz csöpög a bojlerből, mindenképpen helyezzünk alá egy tálat, amíg a szerelő meg nem érkezik, ugyanis a rozsda könnyen összefoghatja, elszínezheti a kádat is. Miután a szerelő megérkezett, megállapítja, hogy pontosan mi okozza a rendellenes csöpögést.

Ha a bojler túlzott vízkövességéről van szó, akkor azonnal megkezdi annak eltávolítását. Az alaplap leszerelése után elvégzi a vízkőtelenítést, majd rögzíti az alaplap rögzítő csavart. Semmiképp sem ajánlott saját magunknak nekiesni a bojler megszerelésének, ugyanis, ha nem vagyunk profi szakemberek, nagyobb károkat is tehetünk az eszközben, ráadásul egy ilyen folyamat akár még veszélyes is lehet!

Csöpögő villanybojler javítása, bojler alaplap cseréje 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat