Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
törött bojler merülőcső, melegvíz cső

Miért fogy el gyorsan a meleg víz a villanybojlerből?

Gyorsan elfogy a meleg víz a villanybojlerből?

 Új villanybojler vásárlása esetén nagyon fontos odafigyelnünk a megvásárolni kívánt készülék minőségére, hiszen mindenki azt szeretné, hogy a választott vízmelegítő készülék megbízható és magas minőségű legyen, valamint akár évtizedekig is szolgálja gazdáját. Ebben az esetben érdemes Hajdu villanybojlert választani, hiszen ez a hazai termék már generációk óta szakadatlanul szolgálja a magyar családokat.

Hosszú használat után azonban egy ilyen magas minőségű készülék is meghibásodhat, jelentkezhetnek olyan problémák, melyek kifejezetten egy-egy alkatrész elöregedéséből fakadnak. Ilyen például a bojler melegvízcső vagy merülőcső hibája, elöregedése. Ez a probléma igen gyakori, ám egyáltalán nem kell kétségbe esnünk, ha a melegvízcső meghibásodásának jeleit tapasztaljuk.

Egy profi villanybojler szerelő szakember pillanatok alatt megoldja a problémát a bojler merülőcső cseréjével.

Hajdú villanybojler merülőcső tartályon belüli melegvízcsó

A merülőcső meghibásodásának jelei

Ha azt tapasztaljuk, hogy a bojlerből a szokottnál sokkal gyorsabban fogy el a meleg víz, mint általában, akkor nagy eséllyel a bojler melegvízcső, illetve merülőcső meghibásodása lehet a probléma. Sokan gondolhatják azt a probléma észlelésekor, hogy egy egyszerű vízkőlerakódással állnak szemben, hiszen a tünetek hasonlóak.

Ám a bojler merülőcső hibája esetén, a vízkövesedéssel ellentétben, a forró víz pár percig folyik ugyan a bojlerből, de nagyon hamar elfogy, viszont zakatoló, erős hangokat nem hallat a készülék, mint vízkövesség esetén. Ilyenkor természetesen azt gondolhatjuk, hogy a meghibásodás miatt maga a bojler nem fűt, ezért nincs meleg víz, azonban ez tévedés.

A melegvízcső meghibásodása esetén a bojler teljesen jól funkcionál, felmelegíti a vizet, csakhogy az sokkal hamarabb elfogy. A problémát természetesen a bojler melegvízcső cseréjével lehet kiküszöbölni.

lyukas bojler merülőcső cseréje BudapestMi az oka a meghibásodásnak?

A bojler merülőcső alapvetően azért felel, hogy a bojler tartályának tetejében összegyűlő meleg vizet eljuttassa a csapokhoz vezető csőszakaszba. Mivel melegítés hatására kialakul a meleg víz rétegződése a bojlerben, így a már felmelegedett víz a villanybojler tartályának felső részében, a tetejében gyűlik össze.

A bojler merülőcső pontosan ezért van a tartály tetejéig felvezetve, hiszen így közvetlenül onnan vételezi a meleg vizet.

Gyakran előfordul azonban, hogy a merülőcső korrodál vagy megreped, így, ha megnyitjuk a meleg vizet, a víz nem a tartály tetejéből fog kifolyni, hanem annak alsóbb, hidegebb részeiből. Ez az oka annak, hogy úgy tűnik, mintha hamarabb fogyna el a meleg víz.

Az alkatrész repedése akkor jellemző, ha a bojler melegvízcső műanyagból van, nem pedig rozsdamentes acélból. Érdemes tehát olyan készüléket vásárolnunk, melyben a bojler melegvízcső rozsdamentes, így elkerülhetjük a komolyabb problémák kialakulását.

 

Hajdu bojler javítás Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő