Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Hajdu villanybojler meleg víz cső, bojler merülőcső

Miért fogy el hamar a meleg víz a villanybojlerből?

Hamar elfogy a meleg víz a villanybojlerből?

Amikor vízmelegítő rendszerünket kiválasztjuk fontos, hogy figyelmet szenteljünk a készülék típusára, hiszen villanybojlert évtizedekre tervezünk. A hazai termékek generációs királya a Hajdú, mely már családok tízezreit elégítette ki „meleget adó” szolgálatával. A megfelelő minőségű bojler az évek strapás használata során természetesen meghibásodhat. Ilyenkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen szakember segítségével orvosolható a probléma.

A vízkövesedés mellett az egyik leggyakoribb jelenség, hogy a bojlerből a megszokottnál sokkal gyorsabban fogy el a meleg víz. Ebben az esetben nagy a valószínűsége annak, hogy a bojler melegvízcső vagy merülőcső hibásodott meg. Nem véletlenül hoztuk fel a vízkövesedést is, mint problémát, mivel sokan a hamar elfogyó meleg víz láttán arra gondolnak, hogy esetleg a vízkő a ludas, amely ellepte a fűtőszálat, és a tartályt

A különbségeket, azonban nem csak láthatjuk, hanem hallhatjuk is. Vízkövesedés esetén nem jelentkezik átfolyási probléma, míg a készülék erős zúgó sistergő hangokat adhat ki magából. Ezzel szemben a melegvízcső, vagy merülőcső meghibásodásakor a készülék „csendben” marad, s egy darabig folydogál is a meleg víz, viszont néhány liter után csökken a víz hőmérséklete.

Amikor a melegvízcső okozza a problémát, akkor maga a bojler tökéletesen működik, felfűti a vizet, ami azonban a törött vagy korrodált merülőcsőnek „köszönhetően” sokkal hamarabb elfogy.

lyukas bojler merülőcső cseréje BudapestHamar kifogy a bojler

A merülőcső azért felel, hogy a villanybojler tartály felső részéből az összegyült és rétegződött a meleg vizet eljuttassa a csapokhoz vezető csőszakaszba, és ne keveredjen össze a tartályba befolyó hideg víz a tartályból kifolyó meleg vízzel.

Az alkatrész korrodálása esetén, azonban (főként, ha anyagát tekintve műanyag) megreped a cső, így nem tudja ellátni a funkcióját.

A megoldás tehát, ha már fenn áll a probléma, hogy szakember segítségével kicseréltetjük a gubancot okozó bojlerben lévő melegvízcsövet, vagy merülőcsövet, ám ha még csak most választjuk ki álmaink készülékét, akkor érdemes olyan típus mellett döntenünk, ahol ezt a alkatrészt könnyen és gyorsan pótolhatjuk, megszüntetve vele a problémát.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Bojler merülőcső, meleg víz cső cseréje Budapesten