Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért fogyaszt többet egy elvízkövesedett villanybojler

Miért fogyaszt többet egy elvízkövesedett villanybojler?

Elvízkövesedett Hajdu villanybojler áramfogyasztása


vizkoves villanybojlerEgy villanybojler túlzott elvízkövesedése rengeteg problémát okozhat, ráadásul olyan meghibásodásokat is előidézhet a készülékben, amelyek még a megfelelő karbantartás ellenére is teljesen tönkretehetik a berendezést.

A vízkőlerakódás ugyanis roncsolhatja a villanybojler fűtőszálát, redukálva ezzel annak teljesítményét, valamint lecsökkentheti a bojler víztartályának térfogatát is, így a vízköves bojler jelentősen, akár a normál fogyasztás másfélszeresével is többet fogyaszthat.

A vízköves fűtőszál ezenfelül még fokozottan veszélyes is lehet, hiszen a villanybojlerben lévő fűtőszál a kelleténél jóval magasabb hőfokra melegedhet, ami miatt tönkremehet a fűtőszál gumi tömítése, és a bojler csöpögéséhez vezethet.

Nyari Tibor bojler javitas Budapest

 

Mennyit fogyaszt normál esetben egy villanybojler?


Teljes pontossággal nagyon nehéz megbecsülni, mennyit fogyaszthat egy Hajdu villanybojler, hiszen az átlagos áramfogyasztás rendkívül sok tényezőtől függ. A levegő hőmérséklete, a bojler űrtartalma, a bojler szigetelése, illetve a vízkövesség mértéke is nagyban befolyásolhatja az átlagos energiafelhasználást.

Ha nagyon szeretnénk általánosítani, akkor körülbelül 700 Wh/nap a fogyasztása egy 50 literes Hajdu villanybojlernek, ha 65°C-os vizet tart melegen. Ezt az átlagfogyasztást a legjobban a villanybojler vízkövessége befolyásolhatja, természetesen negatív irányba, így érdemes rendszeresen vízkőteleníteni a készüléket.

A vízköves villanybojler többletfogyasztásának oka

A túlzott vízkövesség okozta többletfogyasztás általában egy igen hosszú folyamat végeredménye, így, ha időben felismerjük, hogy villanybojlerünk vízköves, még megelőzhetjük a problémát. Ha azonban figyelmen kívül hagyjuk a rendszeres ellenőrzés szükségességét, az bizony a villanyszámlánkon is hamar meg fog mutatkozni. A vízkő ugyanis szép lassan beteríti a tartály belsejét, melynek következtében a bojler fűtőszála már csak a vízkövet fogja melegíteni.

Mivel az igen hamar, igen magas hőfokra melegszik, ami károsíthatja a fűtőszál tőmítését, csöpögéshez vezethet. Ilyen mértékű vízkövesedés esetén a bojler fűtőszálának teljesítménye teljesen lecsökken, valamint a bojler űrtartalma is alacsonyabb lesz, a tartály falára rakódott rengeteg vízkő miatt.

A vízkő rendkívül jó hőszigetelő anyag, így gátolja a villanybojler hőátadását, ami így csak jóval több energiát felhasználva, és csak sokkal lassabban lesz képes a benne lévő víz megfelelő hőmérsékletre való melegítésére.

✅ Miért fogyaszt többet egy elvízkövesedett Hajdu villanybojler ?

✅ Mennyit fogyaszt a villanybojler?

✅ A vízköves bojler többletfogyasztásának oka.

✅ Rendszeres karbantartással, tisztiással rengeteg bosszúságtöl szabadúl meg

✅ Hajdu villanybojler vízkőtelenítés szombat vasárnap is 

 

A Hajdu villanybojler túl fogyasztása elkerülhető

Az elektromos bojlerek fogyasztását kordában lehet tartani, rendszeres karbantartással, tisztítással. Mivel miden villanybojlert vízkőteleníteni kell maximum két három évente. A karbantartás alkalmával mérlegelni kell a fűtőszál és a magnézium védőanód cseréjét is.  Az alkatrészek cseréjével biztosíthatjuk a vízmelegitő biztonságos, és problémamentes üzemeltetését. A következő karbantartás időpontjáig. 

Ne habozzon, ha magas a villany számlája, hívjon most, hogy minnél gyorsabban el tudjuk végezni a bojler vízkőtelenítését, komplett felújítását akár szombat vasárnap is.

 

 

Nyari Tibor bojler javitas Budapest

Elvízkövesedet Hajdu villanybojler áramfogyasztásának csökkentése 06 20 398 7569