Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Villanybojler hiba hőkorlátozó letilt

Miért nem kapcsol be a Hajdu villanybojler

Miért nem kapcsol be, miért nem melegíti a vizet a Hajdu villanybojler?


Előfordulhat, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy bojlerünkből nem jön meleg víz. Ilyenkor természetesen sürgősen javasolt egy képzett szakember felkeresése, aki könnyedén fel tudja mérni a problémát, valamint meg tudja állapítani, hogy miért nem kapcsol be az elektromos bojler. A villanybojler minősége rendkívül fontos, hiszen egy megbízhatóbb márka, például a Hajdu, nagy valószínűséggel sokkal hosszabb ideig szolgál ki minket meghibásodás nélkül, mint bármely más, külföldi gyártmányú vízmelegítő készülék.

 

Mi tehát az oka annak, hogy a villanybojler nem kapcsol be?

Hajdu villanybojlerek működését a hőfokszabályzó gomb felett elhelyezkedő piros kontroll lámpa jelzi. Amikor azt tapasztaljuk, hogy villanybojlerünkből nem melegvíz folyik és nem látjuk világítani a controll lámpát ellenőrizzük hogy valaki véletlenül nem csavarta le a hőfokszabályzó gombját. Ha nincs letekerve a gomb tovább kell mennünk.

Első és legkézenfekvőbb feladat, hogy ellenőrizzük elekromos hálózatunk biztosíték tábláját és nézzük meg nincs e leverve, kiolvadva valamelyik biztositék. Ha a biztositékokkal minden rendben van tovább kell keresni a problémát.

miért nem melegít a villanybojlerMiért nem melegíti a vizet a villanybojler

Sokféle oka lehet annak, hogy a villanybojler (már) nem kapcsol be.A leggyakoribb problémák közé tartoznak a fűtőszál különböző meghibásodásai. Ha például a vízkő teljesen elfedi, azaz szigeteli a fűtőszálat, abból rendkívül komoly problémák alakulhatnak ki. Ilyenkor ugyanis a villanybojler fűtőszála szinte már csak az őt körülvevő vízkövet hevíti, így az akár 100°C-nál magasabb hőmérsékletre is melegedhet, emiatt viszont kioldhat a villanybojler biztonsági hőkorlátozó.

Ami következtében leáll a bojler és nem fűti tovább a bojlerben lévő vizet. A hőkorlátozó reteszelés után újra indítható de ne feledjük, hogy okkal kapcsolt le tehát meg kell szüntetni a túlmelegedés okát, mert újra indulás után nagy valószínűséggel újra le fog oldani.

A fűtőszálat körülvevő vízkő miatt valószínűleg a villanyszámlánk is jóval magasabb lesz, mind eddig, hiszen az elvízkövesedett villanybojler köztudottan jóval több energiát fogyaszt. A fűtőszál hibái közé tartozik például az is, ha valamilyen okból kifolyólag sérül vagy megszakad a fűtőszálban lévő cekász szál, így a fűtőszál már nem tudja tovább melegíteni a tartályban lévő vizet.

A villanybojler javítása szakképzett szerelő által

Ilyen esetekben, mikor a probléma pontos okát nem tudjuk egyértelműen megállapítani, mindenképpen forduljuk egy tapasztalt, szakképzett szerelőhöz, mert előfordulhat, hogy egy egyszerű vízkő eltávolítással, tisztítással megoldható a probléma, azonban megeshet az is, hogy csak komolyabb, szakembert igénylő munkálatok elvégzésével javítható meg a villanybojler.

Ha nem vagyunk szakképzettek, illetve egyáltalán nem értünk a villanybojlerekhez, akkor akár magunkban is kárt tehetünk, ha például leforrázzuk magunkat, vagy megráz minket az áram.

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő Budapest 06 20 398 7569

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Nem fűt nem melegít a villanybojler

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569