Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Bojler nyomáscsökkentő szelep cseréje beépítése

Minden amit a bojler nyomáscsökkentő szelepről tudni kell

caleffi nyomáscsökkentő bojlerhezBojler nyomáscsökkentő szelep

A legtöbb villanybojler maximum 3-4 bar víznyomáson történő használatra alkalmas. Ha ennél nagyobb nyomáson alkalmazzuk a készüléket, akkor az nagy eséllyel tönkremehet vagy akár komoly csőtörés is kialakulhat, ezenkívül számolnunk kell a hálózati nyomásingadozással, valamint a vízütéssel járó kellemetlenségekkel is.

Érdemes odafigyelnünk, hiszen a nyomást több tényező is befolyásolhatja. Váratlan nyomásemelkedést okoz például az áramszünet miatt bekövetkező szivattyúleállás, illetve a mosógép hirtelen kikapcsolása is. Ha el szeretnénk kerülni ezeket a kellemetlenségeket, akkor érdemes alkalmaznunk egy nyomáscsökkentő szelepet bojlerünkhöz, amely meggátolja, hogy a villanybojlert bármily módon magas nyomásnak tegyük ki.

A nyomáscsökkentő szelep segítségével kiküszöbölhetőek a magas nyomás okozta károk legalább 75-80 százaléka. A nyomáscsökkentő szelepeknek két típusa van, a tehermentesített és a nem tehermentesített szelepek. Utóbbi nyomáscsökkentő szelep működése kevésbé hatékony.

Melyek a tehermentesített nyomáscsökkentő szelep előnyei?

A tehermentesített bojler nyomáscsökkentő szelepek legnagyobb előnye, hogy magunknak állíthatjuk be a nyomást az általunk kívánt értékre. Javasolt tehát a modern, tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek használata, hiszen hosszú távú alkalmazásukkal nem csak költségcsökkenést érhetünk el, de villanybojlerünk élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk.

A tehermentesített nyomáscsökkentő szelepek előnyei közé tartozik az is, hogy használatukkal kiküszöbölhetőek a nagy nyomással áramló víz által keletkezett zavaró hangok. Az efféle nyomáscsökkentők ráadásul képesek szabályozni, valamint folyamatosan szinten tartani a nyomást. A leghatásosabb eredmény érdekében szereljük fel nyomásmérővel a készüléket, valamint alkalmazzunk csendes működésű nyomáscsökkentőt!

A nyomáscsökkentő szelep meghibásodásának jelei

Az idő múlásával a bojler nyomáscsökkentő szelep is elöregszik, elhasználódik, melynek következtében rugója meggyengül. Ilyenkor a tartály felfűtése közben növekszik a víz térfogata, emiatt a víznyomás emelkedni kezd. Ebben az esetben, ha szerencsénk van, a nyomásemelkedés hatására a bojler biztonsági szelepe kinyit, így elfolyhat a fölösleges víz, melynek következtében csökken a bojler tartályára ható nyomás. Ha azonban a bojler biztonsági szelep állandóan engedi a vizet, akkor nagy valószínűséggel a nyomáscsökkentő hibájáról lehet szó.

Keresse Nyári Tibor villanybojler szerelőt, ha problémája akadt a bojler nyomáscsökkentőjével. A hét minden napján hívhat, ne fossza meg magát a melegvíztől, rendbe hozzuk Hajdu villanybojlerét, és visszaállítjuk a megfelelő melegvíz nyomást az otthonában

Bojler nyomáscsökkentő szelep beépítése, cseréje Budapest

Nyári Tibor bojler javítás Budapest

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!