Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569

Minden, amit egy csöpögő bojlerről tudni kell

Mitől és miért csöpög a bojlerem alja

Minden háztartásban gyakori jelenségnek számít, hogy egy minden nap használt, nélkülözhetetlen eszköz vagy berendezés hirtelen megszűnik működni, tehát meghibásodik. Ilyenkor nagy az ijedtség, nem tudjuk eldönteni, hogy hozzá merjünk-e nyúlni vagy inkább szerelőt hívjunk, hiszen az egyik körülményes és veszélyes a másik pedig költséges.

Nem mindegy azonban, hogy hogyan oldjuk meg ezeket a kisebb-nagyobb problémákat, hiszen könnyen megeshet, hogy egy apró hibából a végén sokkal komolyabb galiba keletkezik. A legfontosabb szempont azonban, hogy a javítást mindig úgy végeztessük el, hogy az hosszútávon is helytálló legyen.

mitől csöpög a bojlerem alja

Mit tegyünk, ha csöpög a bojlerből a víz?

Ha hirtelen arra a szörnyű tényre leszünk figyelmesek, hogy csöpög a bojler alja, ne essünk pánikba, hanem inkább vizsgáljuk meg közelebbről a jelenséget! Ha rozsdás víz csöpög a bojlerből, áramtalanítás után helyezzünk alá egy lavórt, ugyanis a rozsda könnyen összefoghatja, elszínezheti a kádat is.

Miután ez megtörtént, hívjuk ki a szerelőt! Semmiképp sem ajánlott saját magunknak nekiesni a bojler megszerelésének, ugyanis, ha nem vagyunk profi szakemberek, nagy valószínűséggel több kárt okozunk, mint hasznot, ráadásul egy ilyen folyamat akár még veszélyes is lehet!

Ha a víz a belső elektromos szerelvényekre is ráfolyik, az zárlatot is okozhat, meghibásodhatnak a belső alkatrészek, ezért bízzuk inkább profi szakemberre a munkálatokat!

Csöpögő villanybojler

Egyáltalán miért csöpög víz a bojler aljából?

Ha a bojlerből csöpögő meleg víz nagyon lassan, tehát alacsony nyomással folyik, akkor nagy valószínűséggel a probléma nem a vízhálózatban van, hanem feltehetően a biztonsági szelep, illetve a nyomáscsökkentő hibásodhatott meg.

Ha azonban a bojlerműanyag elektromos fedeléből csöpög, akkor megeshet, hogy a bojler alaplap korróziója vagy a tartály túlzott vízkövessége miatt tulmelegedett és sérült tömítés okozza a problémát.

Az is előfordulhat, hogy a nyomáscsökkentő mondta fel a szolgálatot. Ilyenkor a nyomáscsökkentő nem szabályozza megfelelően a víznyomást, aminek következtében a bojlerben megnőtt nyomás miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár szét is repedhet a készülék tartálya.

Kiemelendő tehát, hogyha bármilyen rendellenességet észlelünk a villanybojlerrel kapcsolatban, soha ne folyamodjunk otthoni barkács-technikákhoz, hanem azonnal forduljunk szakemberhez, aki minden esetben biztonságosan oldja meg a felmerülő problémákat!

Miért csöpög a víz a villanybojlerből 
csöpögő Hajdu villanybojler javítása Budapest : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!

Az oldalon sütiket használunk. Elfogadom.