Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért csöpög a bojlerből a víz

Minden, amit egy csöpögő bojlerről tudni kell

Mitől és miért csöpög a bojlerem alja

Minden háztartásban gyakori jelenségnek számít, hogy egy minden nap használt, nélkülözhetetlen eszköz vagy berendezés hirtelen megszűnik működni, tehát meghibásodik. Ilyenkor nagy az ijedtség, nem tudjuk eldönteni, hogy hozzá merjünk-e nyúlni vagy inkább szerelőt hívjunk, hiszen az egyik körülményes és veszélyes a másik pedig költséges.

Nem mindegy azonban, hogy hogyan oldjuk meg ezeket a kisebb-nagyobb problémákat, hiszen könnyen megeshet, hogy egy apró hibából a végén sokkal komolyabb galiba keletkezik. A legfontosabb szempont azonban, hogy a javítást mindig úgy végeztessük el, hogy az hosszútávon is helytálló legyen.

Rozsdás víz csöpög a bojlerből? Mit lehet tenni?

Mitől rozsdásodik a bojler belseje?

Minden elektromos bojler két védelmi vonallal védekezik a korrózió és a rozsda ellen. Az elsődleges rozsda elleni védelem, hogy az elektromos bojler, tároló tartályát zománcos felülettel védik. A másodlagos korrózió elleni védelmet a magnézium védőanód látja el.

A magnézium védő anód a villanybojler legfontosabb védelmi vonala. Amit másfél, kétévente ellenőrizni, szükség esetén cserélni kell.

Amennyiben ezt elmulasszuk, bojlerünk sajnos rozsdásodni kezd, azaz hamarosan kilyukadhat. Ne felejtsük el minden bojler vízkőtelenítés alkalmával a magnézium anód felülvizsgálatát illetve cseréjét is.

mitől csöpög a bojlerem alja

Mit tegyünk, ha csöpög a bojlerből a víz?

Ha hirtelen arra a szörnyű tényre leszünk figyelmesek, hogy csöpög a bojler alja, ne essünk pánikba, hanem inkább vizsgáljuk meg közelebbről a jelenséget! Ha rozsdás víz csöpög a bojlerből, áramtalanítás után helyezzünk alá egy lavórt, ugyanis a rozsda könnyen összefoghatja, elszínezheti a kádat is.

Miután ez megtörtént, hívjuk ki a szerelőt! Semmiképp sem ajánlott saját magunknak nekiesni a bojler megszerelésének, ugyanis, ha nem vagyunk profi szakemberek, nagy valószínűséggel több kárt okozunk, mint hasznot, ráadásul egy ilyen folyamat akár még veszélyes is lehet!

Ha a víz a belső elektromos szerelvényekre is ráfolyik, az zárlatot is okozhat, meghibásodhatnak a belső alkatrészek, ezért bízzuk inkább profi szakemberre a munkálatokat!

Csöpögő villanybojler

Egyáltalán miért csöpög víz a bojler aljából?

Ha a bojlerből csöpögő víz folyamatosan a bojler szelepen keresztül folyik, akkor nagy valószínűséggel a probléma nem a vízhálózatban van, hanem feltehetően a biztonsági szelep hibásodhatott meg.

Ha azonban a bojler műanyag elektromos fedeléből csöpög, akkor megeshet, hogy a bojler alaplap korróziója vagy a tartály túlzott vízkövessége miatt túlmelegedett és sérült tömítés okozza a problémát.

Az is előfordulhat, hogy a nyomáscsökkentő mondta fel a szolgálatot. Ilyenkor a nyomáscsökkentő nem szabályozza megfelelően a víznyomást, aminek következtében a bojlerben megnőtt nyomás miatt kilyukadhat a bojlertest, de szélsőséges esetben akár szét is repedhet a készülék tartálya.

Kiemelendő tehát, hogyha bármilyen rendellenességet észlelünk a villanybojlerrel kapcsolatban, soha ne folyamodjunk otthoni barkács-technikákhoz, hanem azonnal forduljunk szakemberhez, aki minden esetben biztonságosan oldja meg a felmerülő problémákat!

Családi vállalkozásunk több évtizede javítja, illetve cseréli a Budapesti Hajdu villanybojlereket. Mi minden csöpögő villanybojlerhez úgy érkezünk, hogy ha lehetséges megjavítjuk őket. Viszont néha előfordulhat, a helyszínen kiderül a bojlerről hogy javíthatatlan, azaz cserére szorul.

Ezért mi minden csöpögő villanybojler javításához, felkészülten érkezünk, azaz van nálunk csere bojler is, ha szükséges.

Évente több száz Hajdú villanybojlert javítunk meg illetve cserélünk le Budapest területén a hét minden napján.

Miért csöpög a víz a villanybojlerből 
csöpögő Hajdu villanybojler javítása Budapest : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Ha tetszett a cikk, ossza meg, vagy lájkolja, hogy még többen olvashassák!

Nyári Tibor bojler szerelő

Kapcsolatfelvétel, üzenetküldés

Kapcsolat

Nyári Tibor Hajdú villanybojler szerelő

Hívjon minket bizalommal!

06-20-398-7569