Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Miért nincs melegvíz a villanybojlerben

Mit tehet, ha a villanybojlere nem szolgáltat melegvizet?


Ha a villanybojlerében nincs melegvíz, akkor valamilyen, feltétlenül orvoslásra váró probléma állhat a háttérben. Ennek a felderítése nem olyan egyszerű feladat, így érdemes az első pillanattól kezdve szakemberre bíznia mind a szétszerelést, mind az analizálást.

A vízkő réme valószínűleg önnek sem ismeretlen. Ezzel az érzéssel rengetegen vannak még így, hiszen gyakorlatilag hazánkban csak azok nem szenvednek a kemény víz okozta nehézségektől, akik vízlágyító rendszer segítségével nemes egyszerűséggel gyökerénél oldják meg a problémát.

A csempére ronda foltokban kirakódó, a kávéfőzőket pillanatok leforgása alatt tönkre tevő és a bojlerek egészségét nem egyszer veszélyeztető vízkő rengeteg meghibásodás generálója.

A megelőzés témájában érdemes elmondani, hogy a vízkő nem tartozik a prevencióval kivédhető kategóriába. De és nagyjából itt a lényeg, ha időközönként szervizelteti készülékét hozzáértő szakemberrel, akkor még időben felfedezhetővé válik a torzulás.

Miért nincs melegvíz a villanybojlerben?

 A vízkő ugyanis furmányos átok, szépen-csendben terjeszkedik és “hat”. Ám a vékony réteg könnyedén eltávolítható, ha analizálásra kerül. A vastagabb plakkok lényegesen több problémát jelenthetnek. Egyrészt nyilván az eltávolításukhoz sokkal több idő, energia és alapanyag szükséges, másrészt a bojler egyéb alkatrészeiben komoly károk keletkezhetnek.

A csövek, a tömítések vagy éppen a fűtőszál teljesen beburkolható a vízkővel, súlyos működésbeli fennakadásokhoz vezetve.Mi történik akkor, ha a fűtőszálat átöleli a vízkő? Előtérbe kerül a “villanybojlerben nincs melegvíz” témája. Igaz eleinte maximum csak langyosodást, a felfűtési idő meghosszabodását érzékelheti, de ahogy duzzad a fűtőszált bekebelező réteg, úgy súlyosbodhatnak a tünetek.

Ha nincs melegvíz a villanybojlerében, akkor bízza rá magát szakembereink segítségére!

A fűtőszál gyakorlatilag idővel nem a vizet, hanem a vízkövet melegíti, hevíti. Ez roppant balesetveszélyes folyamat, aminek a végén a hőkioldó nem véletlenül int megálljt. Nyilván egyéb okok is állhatnak a háttérben, tehát ha azt tapasztalja, hogy nincs melegvíz, akkor hívjon bátran minket, s mi visszahozzuk bojlerébe a melegséget!

Válassza Profi vizkőtelenítő csomagunkat ami gyakorlatilag bojler felújítás

Villanybojler vízkőtelenítés Budapest
Villanybojler vízkőtelenítés Budapest : 06-20-398-7569

Nyári Tibor villanybojler szerelőAz oldalon sütiket használunk. Elfogadom.