Hívjon a hét bármely napján 8:00 és 20:00 között!
Szolgáltatási terület: BUDAPEST
06-20-398-7569
Villanybojler alkatrészek beszerelése Budapest

Villanybojler alkatrészek a gazdaságos működtetésért

Válasszon a megfelelő villanybojler alkatrészek kínálatából és bízza profi mesterekre a beszerelést!Tel: +36-20-398-7569

A villanybojler csak abban az esetben üzemeltethető gazdaságosan, ha a rendelkezésre álló, illetve használatban lévő villanybojler alkatrészek tökéletes állapotban vannak, illetve megfelelő minőségűek.

Amikor a vízmelegítésről beszélünk, minden esetben szóba kerül annak költsége. Sokan megtehetik, hogy választanak a gázüzemeltetésű és az elektromos vízmelegítő berendezések közül, azonban akármelyik megoldást is választjuk, megfelelő hatásfokot csak abban az esetben érhetünk el, ha a vízmelegítő berendezés tökéletes műszaki állapotban van.

magnezium vedoanodA villanybojler alkatrészek fokozottan ki vannak téve a korrózió hatásainak. Mivel a belső alkatrészek állandóan vízzel érintkeznek, így ezek esetében speciális megoldásra van szükség. Ezt a feladatot a villanybojler alkatrészek egyik legfontosabbika látja el, az aktív anód.

Az aktív anód tulajdonképpen nem más, mint egy speciális magnézium cső; mivel ennek az anyagnak rendkívül gyenge az ellenálló képessége az oxidációval szemben, így a számunkra kedvezőtlen folyamat ezt a villanybojler alkatrészt támadja meg.

Ez a folyamat gyakorlatilag csökkenti, mentesíti a többi alkatrészt a víz károsító hatásaitól. Ennek köszönhetően a villanybojler alkatrészek másik legfontosabb eleme, a fűtőszál gyakorlatilag zavartalanul működhet.

bojler futoszal bojler alkatreszAzonban el kell mondani, hogy a fűtőszálnak is megvan a maga ellensége, ez pedig a vízkő. A villanybojler alkatrészek közül a fűtőszál van leginkább kitéve ennek a hatásnak. Gyakorlatilag minden egyes ilyen alkatrész elvízkövesedik előbb vagy utóbb.

Ennek gyorsasága leginkább attól függ, milyen a víz keménysége; minél keményebb vezetékes vízről beszélünk, annál gyorsabb vízkövesedés tapasztalható.

A fűtőszálon megtapadó vízkő a fűtőszál legádázabb ellensége; sajnos el kell mondani, hogy a vízkő nem csak tönkreteheti ezt az alkatrészt, hanem a hatékonyságát is nagyban rontja. Minél vastagabb vízkőréteg alakul ki a fűtőszálon, annál nagyobb lesz a villamos energia vesztesége.

A villanybojler alkatrészek tisztításával mérsékelhetjük a veszteséget; a szakemberek szerint kétévente ajánlott elvégezni a belső villanybojler alkatrészek tisztítását. Amennyiben a vezetékes víz lágyabb, az esetben 3 évente is elegendő lehet a teljes körű tisztítás elvégzése, de kemény víz esetén akár az évi szervizelés is kívánatos lehet.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat