06-20-398-7569

Hajdú bojler meghibásodás esetén hívjon a hét bármely napján reggel nyolc és este nyolc között! Szolgáltatási terület: BUDAPEST

Villanybojler bekötés aranyszabályai, avagy a buktatók nyomában

Villanybojler bekötés Budapest

Villanybojler bekötés szabályai

Mi történik akkor, ha felelőtlen módon, bízva nagyfokú tudásunkban nem tartjuk be pontról pontra a villanybojler bekötés szabályait? A legjobb esetben csak nem lesz működőképes a berendezésünk, ám ez valóban csak a legpozitívabb végkifejletek egyike. Legtöbb esetben, azonban súlyos tűzesetek keletkeznek a hibásan beszerelt bojlerek nyomán, aminek áldozatai egészen biztos nem szavaznának többet az otthoni barkács felszerelésre.

Vannak ugyanis olyan területek, ahol igenis, elengedhetetlen a speciálisan, ezekre a területekre képzett szakember, aki kezébe veszi az irányítást, és nem csak precízen, hanem pontosan követve az előre megírt szabályokat biztonságosan üzemeli be villanybojlerünket.

A villanybojler beszerelés szabályai közül talán az első, és legfontosabb az, hogy a bojler bekötés csak állandó jellegű lehet, fix csatlakozóval, ezért fali dugaszoló alkalmazása szóba sem jöhet. Igaz, számos helyen lehet látni ilyen, házi megoldást, ám jó, ha szem előtt tartjuk, hogy ez egyáltalán nem biztonságos, és nem szabályszerű. Az érintkezők között ugyanis szikrák keletkezhetnek, melyek melegedést okoznak, s így közvetlenül vezetnek el a tűzesetek kialakulásához.

Villanybojler elektromos bekötése

Hajdu villanybojler elektromos bekötéseMindkét pólust megszakító kapcsolón keresztül lehet a hálózati áramot a bojlerhez kötni. Ebben az esetben prioritást élvező paraméter, hogy a nyitott érintkezők között minimum 3 mm-es távolságnak kell lenni. Ennek a magyarázata rémesen egyszerű.

Ha A bojlert bármilyen okból feszültség mentesíteni kell, legyen az szerelés, javítás, vagy más esemény csak ilyen feltételek mellett végezhető el a feladat, biztonságosan.

A következő lényeges paraméter, amire viszonylag kevesen gondolnak az a hálózati kábel keresztmetszete. A vezeték az adattáblán feltüntetett teljesítménytől függően 1,5 mm2-4 mm2 kell legyen.

A villanybojler bekötési szabályai közül, az első, ami a tettek mezejére vonatkozik, hogy a csatlakozó vezetéket, amennyiben újabb típusról beszélünk, a hőmérsékletszabályozó, vagy korlátozó csavaros csatlakozópontjára kell bekötni.

Ha régebbi fajtájú a bojler, akkor a sorkapocsba kell beszerelni a csatlakozó vezetéket.

Villanybojler vízoldali bekötése Budapest

A villanybojlerek vízoldali bekötése szintén nagy odafigyelést kíván. Ezért minden bojler elé biztonsági szelepet kell beépíteni. A bojler biztonsági szelep feladata a víz felmelegítése során megnövekedett nyomás elvezetése. Tehát védi a villanybojler tartályát a magas nyomás okozta szétrepedéstől.

A Budai kerületekben a hálózati víz nyomása elérheti a 7 - 8 báros nyomást is. Ami következtében a bojler biztonsági szelep állandóan csöpögne folyna, ha nem építenénk be eléje nyomáscsökkentő szelepet. A nyomáscsökkentő szelep alkalmazásával 3 - 4 bárra csökkenthetjük a bojlerbe lépő hideg víz nyomását.

Az általunk végzet villanybojler felszerelés, bekötés alkalmával a hideg, meleg víz bekötését korszerű GEBO rozsdamentes bekötő csövekkel végezzük. Ami következtében csökken a gumi betétes bekötő csövek szétdurranásával járó vízkárok előfordulása.

Budapest összes kerületében vállaljuk a Hajdu villanybojlerek bekötését, felszerelését teljes körű szolgáltatást biztosítva. Ami tartalmazza az új villanybojler házhoz szállítását, felszerelését, bekötését. Sőt a régi leszerelt bojlertől is megszabadítjuk, azaz elszállítjuk, hogy önnek ne keljen cipekedni és rakosgatni.

Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelő - Bojler bekötés a hét minden napján Budapest területén

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-398-7569

Hajdú villanybojler bekötés  Budapesten

villanybojler, Villanybojler szerelő, villanybojler bekötés